You are here

With FlixBus you can travel by bus to Amersfoort

Bus van en naar Amersfoort vanaf 5 €

Meer opties

Goedkoop naar Amersfoort? Bereid je alvast voor!

Straat in Amersfoort

Algemene informatie over je busreis naar Amersfoort

Amersfoort is de op twee na grootste stad van de provincie Utrecht, en absoluut een bezoek met de bus waard. Als internationaal niet bijzonder bekende bestemming behoudt Amersfoort haar authentieke charme, versterkt door een prachtige middeleeuwse binnenstad.

Hier geniet je van heerlijke slentertochten, kijk je je ogen uit in de diverse kunstmusea en word je overweldigd door de rijke geschiedenis op iedere hoek. Lees hier verder, of bezoek direct het officiële toerismeportaal van Amersfoort om de actueelste weetjes te ontdekken.

De Koppelpoort in Amersfoort

Wat is er te zien in Amersfoort?

Kom je met de bus naar Amersfoort, dan kom je voor de kunst en de geschiedenis. Hier wandel je langs prachtige grachten en kom je helemaal tot rust. Kunstliefhebbers mogen tijdens een bezoek in ieder geval het Mondriaanhuis niet missen. Dit is de geboorteplaats van abstracte kunstenaar Piet Mondriaan, en tegenwoordig een eerbetoon aan zijn levenswerk. Een ander prachtig museum is Kunsthal KAdE, waar je een grote collectie van kunstdisciplines kunt bewonderen.

Breng in ieder geval ook een bezoek aan enkele van de historische bouwwerken die Amersfoort rijk is, zoals de Monnikendam, de Kamperbinnenpoort en de Koppelpoort. Ten slotte nog leuk als weetje: de Amersfoortse Kei is de reden dat Amersfoort ook wel bekend staat als de Keistad. Dit baseert zich op een volksverhaal over een weddenschap die Jonkheer Everard Meyster sloot. Hij zou de inwoners van Amersfoort – met de belofte dat hij op bier en krakelingen zou trakteren – zo gek hebben gekregen een grote zwerfkei naar de stad te slepen. De kei wordt tegenwoordig nog steeds als herinnering aan dit leuke stuk geschiedenis tentoongesteld.

Waar is mijn bushalte/busstation in Amersfoort?

Bushalte Amersfoort Centraal Station

<p>Stationsplein 147<br />
, 3818 LE Amersfoort<br />
, Nederland</p>
, Duid de locatie aan op de kaart

Amersfoort Centraal Station

Stationsplein 147
3818 LE Amersfoort
Nederland

Voor meer informatie raadpleeg de

bustijden en bushaltes van Amersfoort

Busreis naar Amersfoort? Leer nóg meer!

Historische huizen in Amersfoort

Amersfoort: Cultuur & Geschiedenis

Schijnbaar dwaalden er in de Steentijd al mensen in de Amersfoortse regio, maar de eerste vermelding van een nederzetting met naam dook pas op in de 11e eeuw. Amersfoort als stadsnaam is afgeleid van een voorde (ondiepe plaats) in de rivier de Amer (tegenwoordig Eem), een plaats waar verschillende handelsroutes bij elkaar kwamen.

De nederzetting kreeg in 1259 stadsrechten, en heeft sindsdien vele gezichten gekend. Zo was Amersfoort verwikkeld in een aantal oorlogen, stond ze bekend als een Oudkatholiek centrum, was (en is nog steeds) een belangrijk handelsknooppunt en heeft zelfs een tijdje als bedevaartsoord dienst gedaan.

Nachtaanzicht van de Amersfoortse haven

Waar is uitgaan in Amersfoort het leukste?

Een stad met een mooi historisch centrum is al direct gezellig. Voeg je daar leuke restaurants, café’s en hier en daar een nachtclub aan toe, dan is een geweldige avond gegarandeerd. Dit schetst het nachtleven van Amersfoort.

De avond begint met een hap in Vlaams friteshuis ‘van Gogh’, waar je de beste ambachtelijke friet krijgt, of met een burger en glas bier in Long John’s Pub. In die laatste kun je de rest van de avond blijven borrelen, maar erg leuke alternatieven zijn ook Fiji en Curtis café, waar later op de avond de DJ’s het overnemen.

Liever live muziek? Ga dan naar poppodium Fluor, waar ieder weekend de beste performances te zien zijn!