Als je deze website niet kunt openen, bel dan naar de +31 (0) 858 881 843 of gebruik de Google Assistent-app van FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§
i

Er zijn geen steden gevonden

We hebben geen bestemmingen die overeenkomen met je zoekopdracht. Wijzig je zoekopdracht of probeer het later opnieuw.

Fiets in de bus

Op een mooie dag begint het al snel te kriebelen: je wilt gaan fietsen! Je eigen regio kun je inmiddels dromen, dus wordt het tijd voor iets nieuws, iets avontuurlijkers. Misschien Duitsland, of liever Frankrijk?

Dan komt de vraag: hoe kom je er? De trein is al snel duur, en met de auto heb je de beperking dat je hetzelfde stuk nog eens terug moet fietsen. Misschien gaat het wel met een van die voordelige groene bussen die je hebt zien rijden, maar hoe werkt dat eigenlijk?

Je fiets meenemen in de bus: 2 mogelijkheden

Op vragen zoals “mag je met de fiets in de bus” en “mag een fiets mee in de bus” hebben wij een klaar antwoord: JA! Onze bussen zijn ontzettend fietsvriendelijk! Op deze pagina gaan we graag wat verder in op de details: wat is mogelijk en waar moet je op letten?

Fiets direct meeboeken in de shop

Veel van onze bussen zijn voorzien van een fietsdrager en kunnen maximaal 5 fietsen meenemen. Dit is de gemakkelijkste mogelijkheid, aangezien je fiets in zijn geheel mee kan.

  • Kosten: € 9 per fiets, per enkele reis
  • Hoe te boeken: geef het aantal fietsen dat je mee wilt nemen aan in het zoekveld. In de shop zie je dan direct of het mogelijk is je fiets op deze manier mee te nemen.

Fiets mee als bijzondere bagage

Helaas hebben niet alle bussen zo’n handige fietsdrager. In zo’n geval kun je echter meestal tóch zonder problemen je fiets meenemen als bijzondere bagage. Dat werkt zo:

  • Boek je busreis zonder fiets in onze shop (wanneer de fietsoptie niet beschikbaar is)
  • Neem uiterlijk 48 uur vóór je busreis contact op met de klantenservice om je wens aan te geven: +49 (0)30 300 137 300*
  • Spreek je geen Duits of Engels, stuur dan je verzoek naar service@flixbus.nl

Je fiets kan dan meestal als bijzondere bagage mee worden genomen. Dat is wel onder de volgende voorwaarden:

  • Kosten: € 9 per fiets, per enkele reis. Hier geldt een limiet van 1 stuk bijzondere bagage per persoon.
  • Fietsdraagtas: de fiets moet gedeeltelijk gedemonteerd worden en in een fietsdraagtas passen.
  • Afmetingen: als bijzondere bagage zijn de toegestane afmetingen van de fietsdraagtas 240 cm in omtrek ( = lengte +  breedte +  diepte). Het toegestane gewicht is 30 kg.

* Let op: je belt hier naar het Duitse vaste telefoonnetwerk. De tarieven kunnen verschillen voor gesprekken met mobiele telefoons.

Nu boeken

Met de bus op fietsvakantie

Fiets op de bus (of in het ruim) en gaan! Hieronder volgen nog een paar leuke tips voor jouw fietsvakantie.

Elberadweg

De fietsroute Elberadweg voert je door de prachtige gebieden en steden aan de rivier de Elbe. Van de Waddenzee via het Elbsandsteingebergte tot aan Böhmen biedt dit 1.270 km tellende avontuur eindeloze variatie.

Met FlixBus begin je de fietsroute vanaf steden zoals Dresden, Magdeburg en Hamburg.

Emsradweg

De Emsradweg biedt 375 km aan fietsplezier. Deze fietsroute loopt langs de Eems en eindigt bij de Noordzee. Wat dit vooral tot een mooie belevenis maakt is het volgen van een rivier vanaf de bron. De route is zeer vlak, waardoor ze zeer geschikt is voor bijvoorbeeld families met kinderen.

De Emsradweg loopt door plaatsen zoals Paderborn, Gütersloh, Warendorf, Münster en Leer.

RuhrtalRadweg

De RuhrtalRadweg telt 230 km aan fietspaden langs de rivier de Ruhr. Met de fiets door het Sauerland en door de grote steden van het Ruhrgebied. Deze fietstocht begint bij de bron van de Ruhr in Winterberg en voert je door een wervelwind van belevenissen. Ze werd door de Duitse organisatie ADFC met 4 sterren beloond, wat betekent dat het fietscomfort op deze route uitstekend geregeld is.

Je begint de RuhrtalRadweg in plaatsen zoals Winterberg, Dortmund, Essen en Duisburg.

Boek nu je fietsreis