§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Vier carnaval in 2017 met FlixBus!

Feestvierders tijdens carnaval

Alaaf! Het is die tijd van het jaar dat we met zijn allen lekker gek doen. De straten vullen zich met carnavalsoptochten, sexy politieagentes en piloten vind je op iedere hoek en het bier vloeit rijkelijk. Carnaval in Nederland zelf is natuurlijk al hartstikke leuk, maar we zouden geen internationale busmaatschappij zijn zonder tips over de grens. Wat dacht je daarom van carnaval in Dusseldorf, Keulen of Parijs? Veel feestplezier!

Waar komt carnaval vandaan?

Voordat je je kostuum aantrekt, vraag je je misschien af waar het carnavalsfeest eigenlijk oorspronkelijk vandaan komt. De geschiedenis loopt hier behoorlijk uiteen. Één versie van het verhaal is terug te leiden op de heidense traditie om de lente te verwelkomen en vlak voor de vastentijd een aantal dagen uitbundig te leven. Dit is vergelijkbaar met Halloween, omdat het verkleden bedoeld was om wintergeesten te verjagen.

Deze verwijzing naar het vasten vind je nogmaals terug in de kerkelijke carnavalsgeschiedenis, welke zich baseert op een wijze les voor de bevolking. Carnaval zou ervoor bedoeld zijn te tonen hoe de wereld er uit zou zien wanneer de duivel en de mens het voor het zeggen zouden hebben. Deze gekke, overvloedige dagen pasten zeer goed bij de lange periode van ontzegging.

Een derde theorie vinden we in de Griekse mythologie. Het Anthesteria was een wijnfeest ter ere van Dionysos – de god van de vruchtbaarheid, de landbouw en de wijn – en vond eind februari plaats. Toen de katholieke kerk het voor het zeggen kreeg, bleek het niet mogelijk deze heidense traditie uit te bannen en werd het ingevoerd als introductie van de vastentijd.

Doe de quiz en ontdek je carnavalsbestemming!

  >Boek nu je bus

  Keulen

  Wanneer? 23 februari 2017 – 27 februari 2017

  Keulen staat bekend als één van de belangrijkste carnavalssteden in Europa. Duizenden inwoners en bezoekers vieren dit feest ieder jaar opnieuw, en hoe! De optocht op Rosenmontag is onvergetelijk; meer dan 10.000 mensen doen mee aan deze 7km lange route door de stad. Meer dan 1,5 miljoen mensen bezoeken Keulen tijdens het feest – ben jij er dit jaar ook bij?

  Carnaval in Keulen begint stipt om 11:11 uur op donderdag 23 februari, op de Alter Markt. Ieder jaar zijn er tijdens het carnaval een paar hoofdfiguren: een maagd, een prins en een boer (Jungfrau, Prinz en Bauer). Deze personen geven hier een vorstelijk bedrag aan uit, maar staan dan ook centraal in het feest. De prins staat bovenaan in de hiërarchie en de maagd is traditioneel een man verkleed als vrouw.

  Keulen komt tijdens carnaval helemaal tot leven. Spring in de bus en geniet van de talloze optochten, vrolijke muziek en de geweldige sfeer.

  Lees meer over Keulen en onze busverbindingen naar de stad

  Dusseldorf

  Wanneer? 23 februari 2017 – 27 februari 2017

  Net over de Duitse grens vinden we nog een ander geweldig carnavalsfeest: Dusseldorf! Dit feest staat bekend als een van de kleurrijkste in Duitsland, vooral dankzij haar optocht. Kom kijken en geniet van 60 wagens, 80 loopgroepen en 41 orkesten.

  Het feest begint op donderdag 23 februari. De opeenvolgende dagen vind je overal in de stad spontane optochten, dus dompel je onder in het feest en geniet. Hét hoogtepunt is de optocht op maandag 27 februari (Rosenmontag), die met een lengte van 5km in totaal vier tot vijf uur kan duren! Doe je kostuum aan, spring in de bus naar Dusseldorf en geniet!

  Leer meer over onze busverbindingen naar Dusseldorf

  Parijs

  Wanneer? 26 februari 2017

  Het carnaval in Parijs vindt in 2017 voor de 19e keer plaats. Het thema: “de wereldwijde dans van groente en fruit”. Bezoek in ieder geval de optocht, die om 14 uur op het Place Gambetta begint en om 18 uur eindigt op Place de la République. Het feest gaat door tot in de late uurtjes, dus maak je op voor een dag vol muziek en gezelligheid.

  26 februari – save the date! Carnaval is populair in Parijs en vult de straten met kleur, muziek en de beste kostuums. Duizenden mensen verzamelen zich op het Place Gambetta voor een van de leukste feesten in Frankrijk. We raden je aan jezelf te verkleden en mee te doen aan de kleurrijke optocht. Boek je bus naar Parijs en ervaar carnaval eens op een hele andere manier!

  Lees meer over onze busverbindingen naar Parijs

  Terug naar alle reistipsBoek nu je ticket