Als je deze website niet kunt openen, bel dan naar de +31 (0) 858 881 843 of gebruik de Google Assistent-app van FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Internationale muziekfestivals

One country, one festival! Introducing festivals all over Europe.

Europese muziekfestivals die je niet mag missen

Iedereen weet dat je in Europa iedere zomer talloze festivals kunt vinden in alle mogelijke vormen. Wij delen graag een aantal van onze favorieten. Lees meer over het beroemde Sziget festival in Hongarije, Kopenhagens geliefde straatfestival Distortion, Colours of Ostrava in Tsjechië, INmusic in Kroatië of Frequency in Oostenrijk. FlixBus is de goedkoopste en handigste manier om per bus naar een van deze festivals te reizen!

Alle festivals in 2016 zijn inmiddels voorbij! Wil je tóch verder lezen, dan vind je hieronder alles over onze selectie.

Afbeelding van Sziget

Lees meer over het Sziget Festival 2016

Ben je in de festivalstemming, maar kun je niet kiezen tussen een electrofeest, een klein akoestisch concert, of iets met circus en theater? Gelukkig hoef je niet te kiezen: Sziget Festival biedt jou al het bovenstaande en meer! Een van Europa’s grootste festivals wordt iedere augustus in Boedapest georganiseerd op een van de grote, groene eilanden die de stad rijk is. Dit festival heeft muziek, talloze kunstvoorstellingen en culturele programma’s van over de hele wereld. Totaal: meer dan 1.000 performances per jaar! Sziget – “Het eiland van de Vrijheid”.

Tips voor het Sziget Festival 2016

 • Boedapest is een verborgen juweel in het hart van Europa, dus tijdens je bezoek is er ook genoeg te bezichtigen buiten het festival. Ervaar de Donau per boot, kom van je kater af in een van de beroemde thermale baden, of hang lekker rond in een van de ruin bars – de stad heeft tenminste zoveel geheimen en verrassingen als Sziget zelf!
 • Qua festival is er keuze te over, beginnend met de tickets: dagtickets, 5-dagen tickets of een ticket voor alle 7 dagen met de mogelijkheid om te kamperen. Ben je van plan meer tijd door te brengen in Hongarije, dan worden er zelfs combi-tickets aangeboden voor Sziget en andere festivals in dit mooie land!

  P.S.: met een dagticket kun je tot 8 uur ‘s ochtends de volgende dag op het festivalterrein blijven – blijf echter niet langer, want security checkt regelmatig je polsbandje.

 • Als gigantisch internationaal festival biedt Sziget een breed aanbod aan eettentjes, variërend van traditioneel Hongaars eten tot exotische lekkernijen. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor de drankjes. Kies je echter liever voor iets goedkoops, dan vind je vlakbij het eiland een supermarkt. Het stadscentrum van Boedapest biedt ook een uitstekende keuze aan restaurants, dus laat dat in ieder geval niet aan je voorbij gaan!

Sziget 2016 datum

De 2016 editie van Sziget vindt plaats tussen 10 en 17 augustus 2016. Het festival duurt in totaal 7 dagen – van 6 uur ‘s ochtends op de 10e tot 8 uur ‘s ochtends op de 17e – maar zoals we al eerder zeiden, pas op de tickets! Neem je de 5 dagen, dan mis je de zogenoemde Day 1 en Day 0. Die laatste staat altijd in het teken van één grote naam – dit jaar Rihanna. Je kunt natuurlijk ook een dagticket kopen en nog steeds honderden performances bijwonen.

Hoe reis ik naar het Sziget Festival?

Het vergt een beetje tijd, maar een busreis naar Boedapest is erg gemakkelijk. Vanaf Wenen bieden we een directe busverbinding aan! Blijf je langer in de stad, dan is het waarschijnlijk een goed idee om een Budapest City Pass te kopen, waarmee je gemakkelijk van het openbaar vervoer in de stad gebruik kunt maken.

Bezoek voor meer informatie: http://www.bkk.hu/en/tickets-and-passes/prices/

Sziget 2016 lineup

Some of the headliners of Sziget 2016 are: SIA, Block Party, Bastille, Parov Stelar, Bring Me the Horizon, Jake Bugg and David Guetta. But that’s only the beginning. If you want to read more about the performers, check out www.szigetfestival.com/programs, there’s new announcements basically every week.

Een aantal headliners van Sziget 2016 zijn: SIA, Bloc Party, Bastille, Parov Stelar, Bring Me the Horizon, Jake Bugg en David Guetta. Maar dat is slechts het begin. Wil je meer lezen over de artiesten, check dan www.szigetfestival.com/programs. Hier vind je wekelijks updates.

Boek jouw bus naar het Sziget Festival in Budapest!
Afbeelding van Frequency

Lees meer over het Frequency Festival 2016

Het Frequency Festival is ten eerste een groen festival. Iedere zomer vind je in de Oostenrijkse stad St. Pölten een muziekfestival dat zich absoluut kan meten met de allergrootsten! Om het kort samen te vatten: 3 dagen, 8 podia en 120 voorstellingen. Het Frequency Festival 2016 is niet alleen bedoeld voor muziekliefhebbers, maar ook voor food lovers. Op het terrein vind je een overvloed aan food trucks, pop-up kraampjes en talloze andere plekken om wat te eten. Dit festival biedt muziek in de meest uiteenlopende genres: rock, electro, hip-hop, alternative, indie en pop.

Tips voor Frequency 2016

 • De camping van dit festival is bijzonder: Groen kamperen. Dit betekent geen afval, rust en respect. Je kunt op het festivalterrein helemaal uit je dak gaan, maar zodra je terug bent op de camping wordt verwacht dat je deze drie regels in acht neemt. Zo heeft iedereen een goede ervaring.
 • Is het te warm in de zomerse zon, ga dan relaxen aan de nabijgelegen rivier, de Traisen. Heerlijk ontspannen lig je hier aan de oever, terwijl de klanken van het festival nog steeds goed hoorbaar zijn.
 • Frequency heeft ook een app! Hiermee zie je alle benodigde info in één oogopslag: Line-up, laatste nieuwtjes, spelletjes, foto’s en meer!

Frequency 2016 datum

Het Frequency Festival 2016 vindt plaats tussen 18 en 20 augustus.

Hoe bereik ik het Frequency Festival per bus?

Frequency 2016 vindt plaats in Green Park, St. Pölten. FlixBus is de goedkoopste en handigste manier om naar St. Pölten te reizen! Onze bussen zetten je af bij het centraal station. Vanaf daar reis je slechts 20 minuten verder naar het festivalterrein. Neem bus 1 bij “St. Pölten Hbf” in de richting “Hart b.St. Pölten Ghegastraße”. Stap uit bij de halte “St. Pölten VAZ/Messestraße” en je bent nog slechts 100 meter verwijderd van het festival!

Kijk voor actuele bustijden op http://www.st-poelten.gv.at/Content.Node/buergerservice/LUP_Fahrplanheft_A4_10_2015_I.pdf.

Frequency 2016 lineup

Alex the Flipper, Kill the Noise, The Kills, Manu Chao la Ventura, Matt Simons, Bring me the Horizon, Limp Bizkit en Parov Stelar. De complete line-up vind je op de officiële website van het festival: http://www.frequency.at/

Boek jouw bus naar Frequency 2016 in St. Pölten
Afbeelding van Distortion

Lees meer over het Distortion Straatfestival 2016

“Een week vol georganiseerde chaos” beschrijft Distortion perfect. Waarom chaos? Simpelweg omdat ieder muziekgenre op dit festival gevierd wordt en de zogenaamde “venues” kunnen bijv. musea, achtertuinen of straten zijn. Deze geweldige mix aan genres, locaties en mensen maken dit festival tot een must. Distortion is een uniek festival welke bestaat uit straatfeesten gedurende de dag en kroegentochten zodra de zon onder gaat. Hoogtepunt is absoluut op vrijdag en zaterdag, wanneer het Distortion Ø feest plaatsvindt. Kun je niet alle zeven dagen aanwezig zijn, zorg er dan in ieder geval voor dat je een van deze twee meemaakt!

Tips voor het Distortion Festival 2016

Aangezien Distortion een straatfestival is, zijn de locaties zeer verspreid. Zorg er daarom voor dat je weet waar je moet zijn:

 • 01/06: Straatfeest in het Nørrebro district gedurende de dag (straten rond Nørrebrogade en Sankt Hans Torv.). De nachtelijke locaties zijn nog niet bekend.
 • 02/06: Straatfeest in het Vesterbro district gedurende de dag (straten rond Istedgade en Sønder Boulevard). De nachtelijke locaties zijn nog niet bekend.
 • 03/06 - 04/06: Distortion Ø bij Refshaleøen (Refshalevej 197, 1432 Copenhagen) overdag. ‘s Nachts in veel meer locaties.
 • 05/06: Hygge evenement overdag.

Veel locaties worden nog bekendgemaakt, dus houd de website in de gaten voor het laatste nieuws!

Distortion 2016 datum

Distortion duurt een hele week, van 1 t/m 5 juni 2016.

Hoe bereik ik het Distortion Festival per bus?

Distortion vindt ieder jaar plaats in Kopenhagen om haar bruisende nachtleven te vieren. FlixBus verbindt Kopenhagen met diverse Nederlandse steden, dus je hoeft alleen nog maar een goedkope ticket te vinden en je bent op weg naar een van de leukste festivals van Europa!

Distortion 2016 lineup

De lineup is nog niet volledig bekend, maar we kunnen je alvast verklappen dat Dixon, Empress of Gilli, Kelela, Mano le tough, Mk Tiga en Yung Lean op gaan treden. Het laatste nieuws vind je natuurlijk gewoon op de officiële website: http://www.cphdistortion.dk

Boek jouw bus naar het Distortion Street Festival 2016 in Kopenhagen
Afbeelding van INmusic

Lees meer over het INmusic Festival 2016

De locatie van het INmusic Festival is simpelweg adembenemend, gelegen in het midden van het Jarun meer in Zagreb, Kroatië. De vier eilanden in het midden van dit meer zijn dankzij INmusic de afgelopen tien jaar bekend geworden als de beste plekken voor een feestje. Twee eilanden dienen als camping en een derde is waar de podia ieder jaar opnieuw opgebouwd worden.

Tips voor het INmusic Festival

 • Om het meeste uit een festival te halen blijf je er het beste kamperen. Bij INmusic is dit helemáál een voordeel, omdat dit je ook toegang geeft tot andere activiteiten zoals kayakken, zwemmen, windsurfen, etc..
 • Kampeer en ga op een excursie! Op de officiële website van het festival kun je een uitstapje boeken in combinatie met je ticket. Kies tussen kayakken in een kloof, een wandeling door een World Heritage Site in Kroatië (meren, watervallen, nationale parken etc.) of een dagtrip naar Zagreb, de hoofdstad van Kroatië.

INmusic 2016 datum

Het 11e INmusic Festival vindt plaats gedurende drie dagen: van 20 t/m 22 juni 2016.

Hoe bereik ik het INmusic Festival per bus?

Neem een directe FlixBus naar Zagreb, deze brengt je naar het centrale busstation. Vanaf daar stap je in tram 5 richting Prečko en stap je uit bij de halte Rudeška. Vanaf daar hoef je alleen nog maar de bordjes en de menigte te volgen om het Jarun meer – en natuurlijk het festival – te vinden.

Een kaart van het tramnetwerk vind je hier: http://www.mappery.com/map-of/Zagreb-Tram-Maps-Map

INmusic 2016 lineup

Dit jaar kun je genieten van Florence + The Machine, Pj Harvey, Gutterdämmerung, Jake Bugg, Skunk Anansie en nog veel meer!

Boek jouw busreis naar het INmusic Festival 2016 in Zagreb
Afbeelding van Colours of Ostrava

Lees meer over Colours of Ostrava 2016

Wat het Colours of Ostrava festival uniek maakt is haar locatie. Dolní Vítkovice was vroeger een industriegebied, compleet met diepe mijnschachten en spectaculaire ijzergieterijen. Bezoek dit festival en je krijgt de kans veel over de oude Tsjechische cultuur te leren! Colours of Ostrava biedt niet alleen diverse muziekgenres aan, maar ook verscheidene artistieke showcases via workshops, theaterstukken en poëzie.

Tips voor het Colours of Ostrava Festival 2016

 • Colours of Ostrava bezoek je niet alleen omdat het één van de beste festivals van Europa is, maar ook voor de unieke kans om oude fabrieken zoals de Dolní Vítkovice te bezoeken.
 • Het festival biedt ook zeer goede standaarden voor personen met een handicap. Voor deze mensen zijn alle voorstellingen en activiteiten compleet toegankelijk.
 • Er zijn twee campings gedurende de festivalperiode. Een ervan is slechts 300 meter verwijderd van het festivalterrein! Wees er echter snel bij, want vorig jaar was de camping volledig volgeboekt.

Colours of Ostrava 2016 datum

Colours of Ostrava vindt dit jaar plaats tussen 14 en 17 juli.

Hoe bereik ik het Colours of Ostrava Festival per bus?

FlixBus verbindt Tsjechië met een groot aantal steden in Europa! Je kunt nu ook naar Ostrava, dankzij onze partnerschap met treinmaatschappij Leo Express. Spring in een bus richting één van onze verbonden steden zoals Berlijn, München of Dresden en reis vanaf daar verder per trein. Je kunt je tickets gemakkelijk kopen op de website van Leo Express.Als alternatief kun je ook met de FlixBus naar Praag en vanaf daar verder reizen met een ruime keuze aan regionale opties.

Colours of Ostrava 2016 lineup

At the colours of Ostrava, you can expect to hear a very wide range of genres: Jazz, Rock, Pop, blues, folk & electronic. Get your ticket and be sure to see on stage; Underworld, M83, Thievery Corporation, Kodaline and even one of our personal favorite 2Cellos.

Bij Colours of Ostrava vind je een ruime selectie aan genres: jazz, rock, pop, blues, folk en electro. Koop je ticket en je kunt acts gaan zien zoals: Passenger, Underworld, M83, Thievery Corporation, Kodaline en zelfs een van onze persoonlijke favorieten 2Cellos.

Voor meer informatie kun je terecht op de officiële website: https://www.colours.cz/

Boek jouw busreis naar Colours of Ostrava 2016
Terug naar de festivalpaginaBoek nu jouw bus naar de zomerfestivals