Als je deze website niet kunt openen, bel dan naar de +31 (0) 858 881 843 of gebruik de Google Assistent-app van FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Plan je trip naar je cruise met FlixBus

Organiseer je reis naar je cruise met FlixBus

Amsterdam, Rotterdam, of de Noordzeekust van Duitsland betekenen één ding voor een echte cruise fan: het begin van een paar geweldige weken op zee. Maar een busreis naar een haven naar keuze is niet alleen een goede keuze voor cruise passagiers, er gaan namelijk eindeloze veerboten naar Groot-Brittannië vanaf de Nederlandse kust. Verder bereik je Scandinavië of de Baltische Zee makkelijk met de veerboot vanaf de Noordzeekust van Duitsland.

Overzicht van de meest belangrijke havens in het FlixBus netwerk

De volgende steden zijn een selectie van de grootste en meest gebruikte havens in Nederland en Duitsland. Het maakt niet uit of je een cruise of veerboot al hebt geboekt of dat je nog op zoek bent naar tips en inspiratie: Je kan alle benodigde informatie voor jouw busreis naar de havens hier vinden.  

  • Brugge-Zeebrugge
  • Antwerpen
  • Oostende
  • Rotterdam
  • Amsterdam
  • Rostock
  • Gent


 


Haven van Rotterdam

Haven van Rotterdam

Algemene Informatie

De haven van Rotterdam is de grootste haven van Europa en 1 van de grootste in de wereld. Toeristen maken voornamelijk gebruik van de rondvaarten in de haven om zo Rotterdam en de containerbrug van de haven te ontdekken. Verder zijn er ook nog enkele veerboten die vertrekken vanuit de haven van Rotterdam.  Voor meer informatie over jouw busreis naar Rotterdam klik hier.

Welke cruiseschepen vertrekken vanaf Rotterdam en waar gaan ze geen?

AIDA Cruises, Phoenix, Holland America en Queen Elisabeth vertrekken allemaal vanaf de haven in Rotterdam en gaan voornamelijk naar bestemmingen in de Noordzee en Oostzee. 

Welke veerboot connecties heeft Rotterdam?

Een populaire bestemming is de oostkust van Groot-Brittannië. Meerdere keren op de dag vertrekt er een P&O veerboot vanaf de haven van Rotterdam naar de universiteitsstad Kingston upon Hull, deze stad ligt in de Engelse regio Yorkshire, vlakbij de Hull rivier. 

Hoe kom ik van mijn FlixBus halte in Rotterdam naar mijn schip?

Jouw FlixBus stopt in Rotterdam naast het centraal station en naast Rotterdam Zuidplein. Vanaf het centraal station kan je makkelijk de haven van Rotterdam bereiken met metrolijn D, richting "De Akkers (Slinge/Spijkenisse)" of trams 20/23/25 richting "Lombardije/Beerwaard/Carniselande".    

Boek je busreis naar Rotterdam hier

Haven van Amsterdam

Algemene Informatie 

Het havengebied rondom Amsterdam bestaat uit de havens van Amsterdam, IJmuiden, Zaanstad en Beverwijk. Toeristen reizen voornamelijk vanaf de Passenger Terminal Amsterdam (PTA) dichtbij het centraal station en de haven van IJmuiden. Naast vele zee cruises zijn er ook veel riviercruises die vertrekken vanuit deze havens. Meer informatie voor je FlixBus naar Amsterdam vind je hier.

Welke cruiseschepen vertrekken vanaf Amsterdam en waar gaan ze heen?

Phoenix, 1AVista, Nicko Cruises en Trans Ocean Cruise zijn een paar van de cruiseschepen die regelmatig vertrekken vanaf de haven in Amsterdam, en gaan voornamelijk naar bestemmingen in Noord- en West-Europa.  

Welke veerboot connecties heeft Amsterdam?

Een populaire veerboot connectie van Amsterdam gaat naar Newcastle. Newcastle ligt in het noordoosten van Engeland en is een van de meest populaire bestemmingen voor korte reizen in Groot-Brittannië. Je kan de DFDS Seaways schepen gebruiken om in Newcastle te komen. 

Hoe kom ik van de FlixBus halte in Amsterdam naar mijn schip?

Vanaf de bushalte in Amsterdam Sloterdijk kan je bus 382 richting IJmuiden nemen om de haven van Amsterdam in een paar minuten te bereiken. Deze bus kan je ook nemen om de haven van IJmuiden te bereiken binnen 40 minuten.   

Boek je busrit naar Amsterdam

Haven van Antwerpen

 Haven van Antwerpen

Algemene Informatie

De haven van Antwerpen is de grootste haven van België en de tweede grootste in Europa. Voor algemene vracht is het zelfs de grootste haven in de wereld. De cruise aankomst-/vertrekhal ligt onder het Zuiderterras, een van de twee promenades naast de Scheldt rivier. Passagiers kunnen de schepen observeren vanaf enkele meters afstand, dit is 1 van de weinige havens waarbij dat kan.

Welke cruiseschepen vertrekken vanaf Antwerpen?

Als je vanaf Antwerpen vertrekt heb je waarschijnlijk een reis geboekt naar Edinburgh in Schotland, Amsterdam in Nederland, of naar Groot-Brittannië om London te ontdekken. Verschillende cruise bedrijven zoals Hapag-Lloyd Cruises, AIDA Cruises, en TransOcean cruises komen aan in deze haven en vertrekken voor reizen naar de Noordzee of Engeland.

Hoe kom ik van de FlixBus halte in Antwerpen naar mijn schip?

Vanaf de bushalte op Koningin Astridplein kan je de haven van Antwerpen bereiken als je een kleine wandeling maakt naar Halte Antwerpen F. Rooseveltplaats Perron 25 en dan bus 762 naar Antwerpen Ferdinanduspolder neemt. Vanaf daar kan je de haven ter voet bereiken in enkele minuten.  

Boek je busreis naar Antwerpen hier

Haven van Brugge-Zeebrugge

Algemene Informatie

Brugge wordt vaak het Venetië van het Noorden genoemd omdat er zoveel kanalen kruizen waar toeristen romantische bootritjes kunnen maken. De haven van Brugge-Zeebrugge ligt aan de kust van de Noordzee. Zeebrugge ligt redelijk centraal aan de Belgische kust en ligt op korte afstand van Groot-Brittannië, daarom is het een belangrijk kruispunt voor veel verkeer van alle kanten.

Welke cruiseschepen vertrekken vanaf Brugge en waar gaan ze heen?

Princess Cruises, Royal Caribbean International, Celebrity Cruises en MSC Cruises zijn een paar van de schepen die regelmatig aanvaren in de haven van Brugge en vertrekken voornamelijk naar bestemmingen in de Noordzee. 

Welke veerboot connecties heeft Brugge?

Voornamelijk veerboten van P&O vertrekken vanaf de haven van Brugge, naar bestemmingen aan de oostkust van Groot-Brittannië, zoals Hull, dit is één van de meest populaire veerboot connecties van de haven van Brugge. 

Hoe kom ik van de FlixBus halte in Brugge naar mijn schip?

De FlixBus in Brugge stopt bij de internationale bushalte bij het Kiss & Ride gebied aan de zuidkant van het treinstation. Je kan een bus of trein nemen naar de haven van Zeebrugge in ongeveer een uur.  

Boek je busreis naar Brugge hier

Haven van Gent

Haven van Gent

De haven van Gent ligt in het noorden van de stad bij het Gent-Terneuzen kanaal, deze verbindt de haven met de Noordzee via de West Scheldt. Het is de poort naar de Noord Seine connectie met Parijs. 

Welke cruiseschepen vertrekken vanaf Gent en waar gaan ze heen?

Phoenix, A-ROSA, en PLANTOURS vertrekken vaak naar bestemmingen in de Noordzee. Deze cruises zijn voornamelijk populair omdat je eindeloze fjord landschappen, watervallen, gletsjers en gebergte kan zien. 

Hoe kom ik van de FlixBus halte in Gent naar mijn schip?

Vanaf de FlixBus bushalte kan je de haven van Gent bereiken in 45 minutes. Neem bus 39/70/71/72/73/ of 74 richting Oostakker. Vanaf daar moet je 19 minuten lopen naar de haven. 

Boek je busreis naar Gent

Haven van Rostock/Warnemünde

Algemene informatie

Het deel van Warnemünde genoemd Rostock heeft niet alleen het breedste zandstrand van Duitslands aan de Baltische Zee kust, het is ook een van Duitslands belangrijkste cruise havens. De Warnemünde Cruise Center is een enorm gebouw gemaakt uit staal en glas en is ontworpen om 2,500 passagiers te voorzien. De haven van Rostock daarentegen heeft veerboten die vertrekken naar Denemarken en Zweden.

Welke cruiseschepen vertrekken vanaf Warnemünde?

Als je vertrekt vanaf Warnemünde, dan heb je waarschijnlijk je trip naar Noord-Europa of de Baltische Zee geboekt via MSC Cruises, AIDA Cruises, Costa Cruises of Norwegian Cruise Line. TUI Cruises vertrekt vanaf Warnemünde sinds 2016.

Welke veerboot connecties heeft Rostock?

Vanaf de veerboot aankomst-/vertrekhal in Rostocks internationale haven vertrekt Scandlines naar Gedser in Denemarken en Stena Line/TT Line naar Trelleborg in Zweden.

Hoe kom ik van de FlixBus halte in Warnemünde naar mijn schip?

De makkelijkste weg is om vanaf de bushalte bij S-Bahn station of Warnemünde Werft langs Werftallee te gaan, en vervolgens verder te gaan via Am Passagierkai Straße, dit komt direct langs de Warnemünde Cruise Center.       

Boek je busreis naar Rostock hier 

Haven van Oostende

Haven van Oostende

Algemene Informatie

Oostende is een Belgische kuststad in de provincie West-Vlaanderen. De haven van Oostende verwelkomt elk jaar iets van 10 cruises. 

Welke cruiseschepen vertrekken vanaf Oostende en waar gaan ze heen?

Azamara Journey, Sea Cloud, en MS Midnatsol zijn een paar van de cruiseschepen die vertrekken vanaf Oostende. Deze schepen maken zeereizen naar bestemmingen als Londen, Bibao en Portsmouth. 

Hoe kom ik van de FlixBus halte in Oostende naar mijn schip?

De FlixBus halte ligt slechts 1 kilometer verwijdert van de haven van Oostende. Je kan erheen lopen in slechts 15 minuten.   

Boek je busreis naar Oostende hier


Waarom een ​​langeafstandsbus de ideale manier is om naar uw haven van vertrek te reizen:

Snacks en drankjes aan boord

In de FlixBus word je altijd uitstekend verzorgd: Aan boord kun je gunstig geprijsde snacks en dranken kopen. Deze producten zijn te koop bij de chauffeur.

Bagage meenemen: geen probleem in onze bussen

Onze bussen bieden je ook genoeg plaats voor je bagage. Bewaar je bagage in het bagagevak en leun ontspannen achterover. Onze chauffeur helpt je natuurlijk met het plaatsen van je bagage in het bagageruim.

Toiletten aan boord van de FlixBus

Duurt het nog even tot je op de plaats van bestemming bent aangekomen? Dat is geen reden om nerveus te worden! Aan boord van al onze bussen bevindt zich een toilet.

Stopcontacten aan boord

Onze bussen bieden je ook genoeg plaats voor je bagage. Bewaar je bagage in het bagagevak en leun ontspannen achterover. Onze chauffeur helpt je natuurlijk met het plaatsen van je bagage in het bagageruim.