Als je deze website niet kunt openen, bel dan naar de +31 (0) 858 881 843 of gebruik de Google Assistent-app van FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§
i

Er zijn geen steden gevonden

We hebben geen bestemmingen die overeenkomen met je zoekopdracht. Wijzig je zoekopdracht of probeer het later opnieuw.

Voordelig met de langeafstandsbus naar Polen reizen

Polen geldt als een van de onderschatte vakantielanden van Europa.  De mix van prachtige, ongerepte natuurlandschappen en cultureel en architectonisch interessante steden maken Polen tot een van de mooiste vakantiebestemmingen van Midden-Europa.  Voor natuurliefhebbers bieden het Reuzengebergte en de Karpaten allerlei mogelijkheden om te wandelen, bergbeklimmen en skiën. In de vele nationale parken en meerlandschappen kun je perfect van de natuur genieten.  Bovendien zijn steden als Stettin en Gdańsk perfecte bestemmingen voor een zomerse strandvakantie aan de Oostzeekust.

Maar ook voor liefhebbers van sightseeing in steden heeft Polen veel te bieden.  De combinatie van een rijke culturele geschiedenis en moderne flair maken van grote steden als Warschau, Krakau en Breslau bezienswaardige reisbestemmingen.  FlixBus biedt je de mogelijkheid om vanuit vele steden in Duitsland voordelig en comfortabel met de bus naar de mooiste bestemmingen in Polen te reizen."

Twee goede argumenten om je vakantie in Polen door te brengen

1. Het oude stadscentrum en de Wawel in Krakau

Foto van busbestemming Krakau

De koninklijke route door het oude centrum

Het door het Planty Park omgeven oude centrum behoort net als de in het zuiden aangrenzende Wawel sinds 1978 tot het UNESCO-werelderfgoed.  Naast de verkenning op eigen houtje kun je ook net als de vroegere koningen op weg naar hun kroning via de koninklijke route door het centrum richting de heuvel Wawel wandelen.

Hoe verloopt de koninklijke route in Krakau?

Je gaat van start bij de St. Florianuskerk aan het Matejko-plein ten noorden van het oude stadscentrum. Je wandelt de Barbakan voorbij en wandelt vervolgens door de meer dan 700 jaar oude Florianuspoort het eigenlijke oude centrum in.  Op de ul.  Floriańska kom je tussen het farmaciemuseum en kleine winkeltjes bij de Mariakerk en het Krakauer marktplein (Rynek Główny) terecht.  Op het marktplein valt je oog meteen op de imposante lakenhal in Renaissance-stijl en de 70 meter hoge stadshuistoren.  In de lakenhal vind je naast cafés en souvenirs ook filialen van het Nationale en het Historische Museum van Krakau.

De koningsroute gaat verder via de ul.  Grodzka, langs de St.-Peter-en-Paul-kerk en het Archeologiemuseum in een zijstraat, tot aan de voet van de Wawel.

Wat is de Wawel?

De Wawel is de voormalige residentie van de Poolse koningen en ligt op een heuvel aan de Weichsel.  Onder de heuvel bevindt zich een toegankelijke grot waarin volgens de legende een draak leefde die door een ridder met de naam Krak is overwonnen.  Aansluitend werd op deze plek de naar de ridder benoemde stad Krakau gesticht.  Op de heuvel zelf zijn de bezichtiging van de kathedraal en het kasteel met de binnenplaats met bogengaanderijen zeker de moeite waard.

2. Ulica Długa in Gdańsk

Foto van busbestemming Gdansk

Een winkelstraat tussen de Gouden Poort en de Lange Markt

De ulica Długa is een bekende winkelstraat in het hart van de binnenstad van Gdańsk.  De straat loopt ten zuiden van de Mariakerk van de Gouden Poort tot aan de Lange Markt met de Neptunusfontein en het stadhuis.  Vanaf daar loopt de straat onder de naam Lange Markt verder naar het oosten naar de Groene Poort en de Motława..

Wat is er te zien in de Ulica Długa?

In de Ulica Długa zijn veel restaurants, cafés en kleine winkeltjes te vinden.  Ondanks de vele toeristen heeft de straat dankzij de smalle huizen en vrolijke gevels in Renaissance-stijl nog steeds een unieke Hanzestad-flair.  Liefhebbers van musea vinden achter de Gouden Poort het Bernsteinmuseum en in het Oudestadsraadhuis het Historische Museum van de stad.

Een van de bekendste huizen in de lange winkelstraat is het rode Uphagenhuis, vernoemd naar de eerste eigenaar, Johann Uphagen.  Tegenwoordig dient het als museum met meubelstukken uit de 18e  eeuw, de periode waarin het huis gebouwd werd.  Het huidige Uphagenhuis is duidelijk jonger. Zoals veel gebouwen in Gdańsk werd het tijdens de Tweede Wereldoorlog compleet vernietigd en later tot in de details heropgebouwd..

Redenen om met de langeafstandsbus naar Polen te reizen

Bagage meenemen: geen probleem in onze bussen

Flexibele meename van bagage

Reis naar Polen zonder lastig gesleep met koffers. Ook voor je fiets is er in de meeste bussen plaats!

Toiletten aan boord van de FlixBus

Haltes liggen centraal

Wij brengen je rechtstreeks naar de populairste vakantiebestemmingen in Polen.

Gratis surfen met wifi in de bus

Gratis wifi

Maak tijdens je reis naar Polen gebruik van gratis wifi en stopcontacten

FlixBus tickets krijg je al vanaf € 5

Voordelige tickets

Bespaar op je busreis naar Polen en houd geld over voor een creatieve outfit voor een citytrip naar Warschau!