Als je deze website niet kunt openen, bel dan naar de +31 (0) 858 881 843 of gebruik de Google Assistent-app van FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Reservering van zitplaatsen

Reservering van stoel

Wil je graag maximaal comfort tijdens je reis? Reserveer dan nu tijdens het boekingsproces je favoriete zitplaats. Op bijna alle verbindingen in ons routenetwerk heb je nu de mogelijkheid om je zitplaats van tevoren te kiezen en te reserveren.

Reis je met een vriend of vriendin of met je familie? Zorg er dan voor dat jullie bij elkaar kunnen zitten.

Leun achterover en geniet van het uitzicht op één van de panoramazitplaatsen. Ook op onze zitplaatsen aan de tafels kun je met meer comfort reizen.

Met een gereserveerde zitplaats kun je ontspannen en zorgeloos op reis!

Zitplaatscategorieën

Voor je reis met FlixBus kun je uit drie categorieën kiezen:

Panorama
Panorama:
Beter uitzicht tijdens je reis
Tafel
Tafel:
Een comfortabelere zitplaats in onze dubbeldekkerbussen
Klassiek
Klassiek:
Zitplaats naar keuze
Reservering van stoel

Hoe kan ik een zitplaats reserveren?

Als we voor jouw verbinding zitplaatsreservering aanbieden, wordt dit tijdens het boekingsproces op de website of in de app aangegeven nadat je je passagiersinfo hebt ingevuld. 

Ook in onze agentschappen en winkels kun je een zitplaats reserveren.

 De kosten voor de zitplaatsreservering hangen af van het type van de gekozen zitplaats en van de afstand van de reis.  Alle prijzen voor zitplaatsreserveringen vind je hier.

Op je ticket vind je jouw zitplaatsnummer. In onze bussen met zitplaatsreservering vind je de nummers van de zitplaatsen in het donkergrijs op ooghoogte op het handbagagerek.

Zitplaatsreservering toevoegen, wijzigen en annuleren:

Een reservering is alleen mogelijk tijdens het boekingsproces. Achteraf kan helaas geen zitplaats bijgeboekt worden.  Wil je je zitplaats annuleren of wijzigen? Klik hier.

Groepen:

Gereserveerde zitplaatsen zijn niet toegewezen aan specifieke personen van jullie boeking.  Ieder lid van de groep kan vrij een van de gereserveerde zitplaatsen kiezen.

Hoe herken ik mijn zitplaats in de bus?

Afhankelijk van de reis kunnen zitplaatsen in de hele bus of slechts in bepaalde rijen worden gereserveerd. In sommige bussen is zitplaatsreservering nog niet beschikbaar.  

Als je een bepaalde zitplaats hebt gereserveerd, vind je jouw zitplaatsnummer op je ticket.
In bussen met zitplaatsreservering vind je de nummers van de zitplaatsen op ooghoogte op het handbagagerek.

Heb je geen zitplaats gereserveerd, maar een zitplaats toegewezen gekregen op je ticket? Ga dan op die zitplaats zitten.

Heb je geen zitplaats gereserveerd en ook geen zitplaats toegewezen gekregen op je ticket? Dan kun je zelf kiezen waar je gaat zitten, zolang het een niet-reserverbare vrije zitplaats is met een groene sticker.  Om in dit geval een specifieke zitplaats te bemachtigen, raden wij je aan zo vroeg mogelijk bij de bus te zijn.  Reizigers met een beperkte mobiliteit krijgen uiteraard voorrang bij de keuze van zitplaatsen.