Bagage in de FlixBus

Uiteraard biedt elke FlixBus voldoende plaats voor uw bagage. Om uw reis zo aangenaam en veilig mogelijk te laten verlopen, vragen wij u om de volgende punten aandachtig door te lezen.

Bij uw ticket is gratis meenemen inbegrepen van

  • Eén stuk handbagage (max. 42 x 30 x 18 cm, max. 7 kg)
  • 1 stuk ruimbagage (max. 80 x 50 x 30 cm, licht afwijkende afmetingen zijn bij een maximale omvang van 160 cm toegestaan, max. 20 kg)

Om veiligheidsredenen is het belangrijk dat uw handbagage in de bagagevakken boven uw zitplaats kan worden geplaatst zodat de vluchtwegen niet worden geblokkeerd. Controleer of al je bagage een label bevat met je naam en adres, om onduidelijkheid te voorkomen. De buschauffeur helpt u graag om uw bagage in het bagageruim van de bus te plaatsen.

Extra bagage

Per persoon kan, indien er voldoende ruimte is, nog een tweede stuk ruimbagage worden meegenomen. Het mag niet groter zijn dan de afmeting van de ruimbagage en niet meer dan 20 kg wegen. Dit extra stuk bagage kost € 2 en moet (voor zover mogelijk voor de betreffende reis) worden aangegeven tijdens het boeken. Of anders na het boeken, maar in dat geval moet het bagagestuk ten vroegste 48 uur voor vertrek van de bus, telefonisch bij de klantenservice worden aangemeld en bevestigd via: +31 (0) 858 881 843*. Er bestaat geen algemeen recht op het transport van meer dan één stuk ruimbagage.

Bijzondere bagage

Voor een bagagestuk dat groter is dan de standaardbagage, moet je een vergoeding van € 9 betalen. De omvang van het stuk bagage mag in totaal niet meer dan 240 cm (hoogte in cm + breedte in cm + diepte in cm) bedragen en het maximale gewicht van 30 kg mag niet worden overschreden. Verder moet bijzondere bagage (voor zover mogelijk voor de betreffende reis) worden aangegeven tijdens het boeken. Of anders na het boeken, maar dan moet het bagagestuk ten vroegste 48 uur voor vertrek van de bus, telefonisch bij de klantenservice worden aangemeld en bevestigd via: +31 (0) 858 881 843*. Per passagier kan slechts één speciaal stuk bagage worden meegenomen. Dit recht kan niet worden afgedwongen. Bijzondere bagage is bijvoorbeeld skiuitrusting en muziekinstrumenten (vervoer in hardschalen koffers wordt aanbevolen). Voor fietsen en orthopedische hulpmiddelen gelden speciale regels. Sommige voorwerpen zijn uitgesloten van vervoer.

Meer informatie over bagageregelgeving en uitgesloten voorwerpen vind je in onze Algemene voorwaarden.

Fietsen

Bij de meeste bussen is het mogelijk om een fiets van standaard formaat, zonder grote accessoires zoals kinderzitje, mee te nemen (max. 25 kg). De fiets kan tijdens je boeking bijgeboekt worden tegen een extra prijs van €9. Tijdens het boeken kun je tegelijk met het aantal personen selecteren hoe veel fietsen je mee wilt nemen (max. 1 fiets per persoon).
Als de route het niet toe laat om een fiets bij te boeken kan je je fiets in een geschikte transportbox/-tas verpakken. In dat geval wordt je fiets gezien als bijzondere bagage en moet deze worden geregistreerd via onze klantenservice (zie hierboven).

Om de mogelijkheid tot meenemen van elektrische fietsen te checken, dient u  contact opnemen met onze klantenservice: +31 (0) 858 881 843.

Kinderwagens/rolstoelen

Kinderwagens, rolstoelen en andere hulpstukken kunnen op sommige van onze bussen gratis worden meegenomen.
Rolstoelen en andere hulpmiddelen moeten uiterlijk 36 uur vóór vertrek via onze klantenservice aangemeld worden: +31 (0) 858 881 843*. Kinderwagens worden beschouwd als bijzondere bagage en moeten tevens uiterlijk 48 uur vóór vertrek via de klantenservice worden aangemeld.
Uit veiligheidsoverwegingen kunnen rolstoelen uitsluitend worden meegenomen als ze opvouwbaar zijn en niet over elektronische apparatuur beschikken.

Muziekinstrumenten

Muziekinstrumenten die de afmetingen voor handbagage niet overschrijden (max. 42 x 30 x 18 cm, max. 7 kg) kunnen zonder extra kosten aan boord worden meegenomen. Echter, het is enkel toegestaan óf het muziekinstrument, óf reguliere handbagage mee aan boord te nemen.
Muziekinstrumenten die groter zijn dan de afmetingen voor handbagage wordt beschouwd als bijzondere bagage en kan worden meegenomen in het bagageruim van de bus. We raden je aan een ‘hardcase’ aan om eventuele schade te voorkomen. In dit geval zullen er extra kosten ter hoogte van €9 aan de boeking worden toegevoegd. Ook hier geldt dat aanmelding uiterlijk 48 uur vóór vertrek dient te gebeuren via onze klantenservice: +31 (0) 858 881 843*.
Muziekinstrumenten in koffers die groter zijn dan 135 x 48 x 35 cm zijn uitgesloten van transport (bijv. een contrabas).

*De gesprekskosten voor vaste en mobiele telefoonlijnen zijn afhankelijk van de individuele tarieven van aanbieders.