Veiligheid aan boord

Een betrouwbare en veilige reis met FlixBus

De bus is het veiligste vervoersmiddel op de weg. Volgens de statistieken is de bus het veiligste transportmiddel om je te verplaatsen binnen Europa. Met FlixBus kom je altijd veilig op je bestemming aan. Veiligheid staat bij ons voorop: Onze groene bussen voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen en onze chauffeurs zijn getraind met behulp van de nieuwste methoden. Probeer het zelf en reis met het veiligste vervoersmiddel door te kiezen voor FlixBus. Ons routenetwerk biedt je een overzicht van onze Europese busverbindingen.

We gebruiken de nieuwste veiligheidsvoorzieningen aan boord en voor de opleiding van onze chauffeurs

Veiligheid in de bus is bij FlixBus – dankzij de nieuwste technologische snufjes – standaard. Onze bussen zijn uitgerust met de beste elektronische hulpsystemen die de veiligheid ondersteunen. ESP, noodstopbekrachtiging, ABS, AFS, LDW, lichtsensoren, markeringslichten en nog veel meer zijn bij FlixBus vanzelfsprekend. Ons TÜV-certificaat (wettelijke keuring van materieel en apparatuur) is nog een extra garantie.

De FlixBus-chauffeurs brengen je veilig thuis – dag en nacht

Een ontspannen aankomst op je bestemming wordt gegarandeerd doordat al onze buschauffeurs goed zijn opgeleid. Daarnaast krijgen ze ook veiligheidstrainingen, waardoor ze kunnen anticiperen op allerlei soorten reisproblemen. Door middel van duidelijke verkeersregels en voldoende pauzes garanderen we dat onze chauffeurs altijd geconcentreerd zijn op de weg. Met behulp van GPS tracking kunnen we altijd rij- en rusttijden en de locatie van onze bussen volgen. Nachtbussen hebben bij FlixBus een dubbele bezetting en er wordt regelmatig van chauffeur gewisseld. De bestuurders van nachtbussen worden speciaal opgeleid om 's nachts te rijden. Soms kan dit ten koste gaan van de reistijd, maar veiligheid blijft desalniettemin onze prioriteit.

Ontspannen vertrekken met FlixBus!

Ook jij kunt je steentje bijdragen om de veiligheid tijdens de busreis te verhogen. Op de bus is het verplicht om je veiligheidsgordel te allen tijde te dragen. Doe je gordel om en begin je reis met FlixBus. Om de veiligheid van onze jongere reizigers te verzekeren, hebben we specifieke leeftijdsgebonden vervoersregels. Daarom vragen we om gedurende de hele reis ervoor te zorgen dat je jezelf, maar ook je kind (in een kinderzitje) in veiligheid brengt met de veiligheidsgordel. Ben je overtuigd van onze veiligheidsnormen? Boek dan vandaag nog je reis.

Jouw veiligheid is onze prioriteit.