Pak de bus naar het vliegveld

Dagelijkse luchthavenverbindingen vanaf slechts € 4,99!

Reizen met FlixBus heeft vele voordelen – uitgebreide routenetwerken door heel Europa, moderne en comfortabele bussen, Wi-Fi… Maar je hebt natuurlijk volkomen gelijk dat wanneer je naar New York, Dubai of wellicht Hawaii reizen wilt, bussen niet de beste opties zijn. Een busreis naar New York zou 65 uur duren, en dan houden we nog niet eens rekening met de verplichte pauzes (veiligheid boven alles!) en het feit dat bussen niet drijven. Bussen zijn (nog) niet zo snel als vliegtuigen, maar vliegtuigen vertrekken natuurlijk niet zo dicht bij huis als wij. Daarom bieden wij nu regelmatige luchthavenverbindingen aan van en naar 29 grote Europese luchthavens, vanwaar je overal naartoe vliegt!

Wat betekent dit voor jou? Je hoeft je niet meer gebonden te voelen aan de dichtstbijzijnde luchthaven en de écht goedkoopste vliegtickets of beste reistijden uitkiezen. Reis je vanuit Nederland dan kun je ook zeggen dat je eerst een leuke citytrip maakt en dan na een dag of twee je voordelige vlucht vanuit bijvoorbeeld Berlijn gemakkelijk haalt.

Wist je dat er jaarlijks 237 miljoen stoelen in vliegtuigen leeg blijven? Dat klinkt als een kans om in 2016 meer trips te ondernemen – je hoeft alleen maar een ticket te boeken en jouw avontuur kan beginnen!

Duurt het nog lang voordat je vlucht vertrekt? Komt de verveling om de hoek kijken? Maak dan gebruik van de tips die we per luchthaven voor je op een rijtje hebben gezet, waarmee je de tijd perfect kunt doden totdat je gate wordt geopend. Alle informatie vind je hieronder!

De luchthavens in vogelvlucht

Nederland & België

Luchthaven Brussel-Zaventem

Verbindingen | Boek nu je ticket

Onze luchthavens in België en Nederland

Luchthaven Brussel Zaventem (BRU)

Brussels Airport is de grootste luchthaven van België met een oppervlakte van ongeveer 1245 hectare. Het is de 23ste drukste luchthaven van Europa, met meer dan 24 miljoen passagiers die gebruik maken van de luchthaven in 2017. Brussels Airport dient als basis voor TUIfly Belgium en Brussels Airlines. De hoofdstad Brussel ligt slechts op 12 kilometer van de luchthaven gelegen en staat bekend om de prachtige grote markt met in de buurt het fotogenieke standbeeld '' Manneken Pis''. Het busstation van de luchthaven is gemakkelijk bereikbaar voor passagiers door gebruik te maken van de liften of roltrappen naar niveau 0.

Brussels Airport heeft veel winkels voor passagiers, zoals de beroemde Antwerp Diamonds, Hugo Boss en JD Sports. Wist je dat de enige twee Victoria's Secret-winkels in België op de luchthaven van Brussel in Pier A en B liggen? Als u op zoek bent naar reisuitsluitingen; de taxfreeshops van Brussel Airport bevinden zich ook in beide pieren. Als u iets wilt eten en iets speciaals Belgisch wilt proeven, moet je zeker eens een Belgische wafel of chocolaatjes proberen. Deze kun je kopen in de Candyshop & Belgian Chocolate house.

Heb je hulp nodig met je bagage? Laat de luchthaven het dan binnen 48 uur van tevoren weten, zodat zij je kunnen helpen met het dragen van je koffers. Houd er wel rekening mee dat deze service alleen contant kan worden betaald.

In Pier B zijn er enkele gebeds- en meditatiekamers voor de passagiers die er gebruik van willen maken! De luchthaven heeft Joodse, Orthodoxe, Islamitische, Protestantse en Katholieke gebedshuizen.

Meer informatie over de bustijden en bushaltes van luchthaven Brussel

 

Amsterdam ↔ Brussels Airport Utrecht ↔ Brussels Airport Brugge ↔ Brussels Airport

Luchthaven Frankfurt (FRA)

Luchthaven Frankfurt is een van de grootste en drukste luchthavens van Europa, waar je vanzelfsprekend kunt rekenen op een ruime selectie aan vluchten naar wereldwijde bestemmingen. Het vliegveld bevindt zich ongeveer 12 kilometer vanaf Frankfurts centrum.

FlixBus heeft twee bushaltes bij de luchthaven, één bij Terminal 1 (parkeerplaats P36) en de andere bij Terminal 2. Vergeet niet te kijken vanaf welke terminal jouw vlucht vertrekt! Stap je toch bij de verkeerde terminal uit, dan neem je gemakkelijk en snel de gratis Skytrain.

Meer informatie over de bustijden en bushaltes van luchthaven Frankfurt

 

Karlsruhe ↔ Frankfurt Heidelberg ↔ Frankfurt Mannheim ↔ Frankfurt

Luchthaven München (MUC)

München heeft de op twee na grootste luchthaven van Duitsland en is daarom vanzelfsprekend uitstekend verbonden met veel spannende bestemmingen. Het internationale vliegveld van München is daarnaast echter ook bijzonder modern, efficiënt, schoon en doet nét dat beetje meer voor het comfort en de tevredenheid van haar reizigers. Hoewel MUC zeer groot is, is het toch niet moeilijk je weg te vinden. De routes en secties staan goed aangegeven, en in het geval van nood is het vriendelijke personeel bereid je even de weg te wijzen. De luchthaven van München bevindt zich ongeveer 32km vanaf het stadscentrum. Ondanks de verwarring die af en toe ontstaat is het de enige luchthaven van de Bayerische stad. Memmingen Airport (meer informatie verder in de tekst) staat onofficieel bekend als München West omdat het als budget-alternatief dient.

De bushalte bevindt zich bij een busstation tussen Terminals 1 en 2, vanwaar beide terminals op loopafstand liggen.

Meer informatie over de bustijden en bushaltes van luchthaven München

 

Salzburg ↔ München (Luchthaven, MUC) Neurenberg ↔ München (Luchthaven, MUC) Bamberg ↔ München (Luchthaven, MUC)

Luchthaven Parijs Charles de Gaulle (CDG)

Vanwege haar grootte en het enorme aantal aan reizigers kan het op luchthaven Parijs Charles de Gaulle lastig worden je weg te vinden. De douane kan hier ook veel tijd in beslag nemen. Wij raden je aan hier rekening mee te houden en je aankomst met een ruime buffer aan tijd te plannen. De afstanden tussen de terminals zijn groot, maar gelukkig worden er gratis shuttles aangeboden die iedere paar minuten vertrekken.

Meer informatie over de bustijden en bushaltes van luchthaven Parijs Charles de Gaulle

 

Amsterdam ↔ Parijs - Charles de Gaulle Luchthaven Lille ↔ Parijs - Charles de Gaulle Luchthaven Lyon ↔ Parijs - Charles de Gaulle Luchthaven

Luchthaven Berlijn Tegel (TXL)

 Luchthaven Tegel is de grotere van Berlijns twee luchthavens en dient als de voornaamste internationale luchthaven in de regio. Het vliegveld ligt 8km ten noord-westen van Berlijns stadscentrum. In een aantal jaar moeten zowel Berlijn Tegel als Berlijn Schönefeld vervangen worden door een nieuw, groter luchtveld voor heel Berlijn. Beide luchthavens draaien momenteel echter nog op volle toeren.

De bushalte ligt aan Terminal A / B, achter een lokale bushalte “Flughafen Tegel (Airport) (Berlin)”.

Meer informatie over de bustijden en bushaltes van luchthaven Berlijn Tegel

 

München ↔ Berlijn Aalen ↔ Berlijn Rostock ↔ Berlijn

Luchthaven Berlijn Schönefeld (SFX)

Luchthaven Schönefeld ligt ongeveer 18km ten zuid-oosten van Berlijns centrum. Het vliegveld is relatief klein, wat het gemakkelijk maakt je weg te vinden. Over een aantal jaar moet Schönefeld vervangen worden door een nieuwe luchthaven die voor heel Berlijn bedoeld is.

De bushalte is gelegen aan parkeerplaats P3, voor Terminal B.

Meer informatie over de bustijden en bushaltes van luchthaven Berlijn Schönefeld

 

Dresden ↔ Berlijn Hamburg ↔ Berlijn Osnabrück ↔ Berlijn

Luchthaven Memmingen in Allgäu (FMM)

Deze kleine maar schone, klantvriendelijke en efficiënte luchthaven ligt middenin de akkers van Zuid-Duitsland, vlakbij de stad Memmingen. Het is hier eigenlijk best idyllisch. Het vliegveld voelt zich met haar soms niet meer dan 6 vluchten per dag en nauwelijks noembare rijen bij de douane eigenlijk best ontspannen aan. Kom simpelweg met de bus, bestel een biertje, maak gebruik van de gratis Wi-Fi en wacht relaxed op je vlucht.

De bushalte ligt direct naast de terminal, je kunt hem echt niet missen!

Meer informatie over de bustijden en bushaltes van luchthaven Memmingen

 

München ↔ Memmingen Neurenberg ↔ Memmingen Bamberg ↔ Memmingen

Luchthaven Stuttgart (STR)

De internationale luchthaven van Stuttgart staat qua grootte op nummer 6 in Duitsland en bevindt zich in het hart van het land, ongeveer 13km verwijderd van het stadscentrum van Stuttgart. Direct naast het vliegveld vind je het evenementencentrum Stuttgart (Messe Stuttgart), zeer geschikt gelegen voor zakenreizigers. STR heeft 4 terminals maar is desondanks vrij klein, schoon, modern en makkelijk te navigeren.

De bushalte ligt direct naast de terminal, je kunt hem echt niet missen!

Meer informatie over de bustijden en bushaltes van luchthaven Stuttgart

 

Karlsruhe ↔ Stuttgart Ulm ↔ Stuttgart Straatsburg ↔ Stuttgart

Luchthaven Bratislava / M. R. Štefánik Airport (BTS)

Het is met onze FlixBussen comfortabeler dan ooit om naar de luchthaven van Bratislava te reizen. Dit vliegveld ligt ongeveer 9km vanaf het stadscentrum van de Slowaakse hoofdstad en dient als basis voor luchtvaartmaatschappijen zoals de Ierse prijsvechter Ryanair, welke Bratislava verbindt met 21 andere Europese luchthavens.

De bushalte bevindt zich direct naast de terminal.

Meer informatie over de bustijden en bushaltes van luchthaven Bratislava

 

Wenen ↔ Bratislava Graz ↔ Bratislava München ↔ Bratislava

Internationale luchthaven Wenen (VIE)

 De internationale luchthaven van Wenen ligt in Schwechat, ongeveer 16km vanaf de Oostenrijkse hoofdstad. Het is ook slechts een uur verwijderd van een andere Europese hoofdstad, Bratislava, en ook nog eens vlakbij de grens met Hongarije. Dit vliegveld is modern, schoon, makkelijk te navigeren, normaal gesproken niet te druk en heeft een goed-georganiseerde douane.

De bushalte bevindt zich naast het station “Flughafen Wien” en slechts een paar stappen verwijderd van Terminal 1.

Meer informatie over de bustijden en bushaltes van luchthaven Wenen

 

Graz ↔ Wenen Luchthaven Bratislava ↔ Wenen Luchthaven Boedapest ↔ Wenen Luchthaven

Luchthaven Nice Côte d’Azur (NCE)

Luchthaven Nice Côte d’Azur ligt 6km ten zuidwesten van de stad Nice aan de prachtige Franse Riviera. Het is een klein vliegveld, maar dankzij de vele toeristen desondanks de op drie na grootste van Frankrijk.

Meer informatie over de bustijden en bushaltes van luchthaven Nice

 

München ↔ Nice Stuttgart ↔ Nice Milaan ↔ Nice