You are here

With FlixBus you can travel by bus to München

Bus van en naar München vanaf 5 €

Meer opties

Goedkoop naar München? Bereid je alvast voor!

Algemene informatie over München

Algemene informatie over je busreis naar München

Wil je goedkoop naar München toe en de Beierse hoofdstad ontdekken? Dat kan! Kom met de bus naar München en ervaar waarom deze stad zo geliefd is bij iedere bezoeker. Of het nu een avond in het gezellige Hofbräuhaus is of een wandeling over het charmante plein Marienplatz met haar imposante stadhuis – deze metropool heeft voor elke reiziger iets te bieden. Met de (nacht)bus kom je aan op het centrale busstation (ZOB) van München, vanwaar je in een kwestie van minuten midden in de binnenstad kunt zijn. Ook wandel je vanaf hier direct naar de Theresienwiese, thuishaven voor het wereldwijd beroemde Oktoberfest, maar ook voor minder bekende (maar niet minder leuke) festivals zoals Tollwood Winterfestival en het Frühlingsfest.

München is als stad alleen al zeker een bezoek waard, maar de directe regio heeft ook veel te bieden. Zo reis je binnen een uur naar de Alpen om te wandelen of te skiën, en vind je in en dichtbij de stad ook talloze prachtige parken en meren.

Bezienswaardigheden in München

Wat is er te zien in München?

München is een echte kunststad. Zo vind je in haar vele musea en galerijen enkele van de mooiste kunstcollecties ter wereld. Neem eens een kijkje in de Alte en Neue Pinakothek, of Das Haus der Kunst. Het Museum der Egyptische Kunst en het Beiers Nationaal Museum zijn ook échte toeristenmagneten. Kom je met de bus naar München en houd je van theater, opera of ballet? Dan heb je alvast wat geld gespaard om naar een van de vele prachtige voorstellingen te gaan, bijvoorbeeld in het Volkstheater of in de Kammerspiele.

Voor natuurliefhebbers is deze stad ook een aanrader. Parken vind je hier in overvloed, zoals de Engelse Tuin, het landgoed van het paleis Nymphenburg of dierentuin Hellabrunn. Dat is alleen in de stad zelf. In de directe regio kijk je óók je ogen uit! Zo zijn er bijvoorbeeld de prachtige meren Starnberger See en Ammersee, die je écht niet mag missen.

Waar zijn de bushaltes/busstations in München?

Opgelet er zijn 2 bushaltes in München.

Bushalte München (Busstation)

<p>Arnulfstraße 21<br />
, 80335 München<br />
, Duitsland</p>
, Duid de locatie aan op de kaart

München (Busstation)

Arnulfstraße 21
80335 München
Duitsland

Voor meer informatie raadpleeg de

bustijden en bushaltes van München

Bushalte München Fröttmaning - Platform 5 en 6

<p>Werner-Heisenberg-Allee 21<br />
, 80939 München<br />
, Duitsland</p>
, Duid de locatie aan op de kaart

München Fröttmaning - Platform 5 en 6

Werner-Heisenberg-Allee 21
80939 München
Duitsland

Voor meer informatie raadpleeg de

bustijden en bushaltes van München

Busreis naar München? Leer nóg meer!

Cultuur en geschiedenis van München

München: Cultuur & Geschiedenis

München staat wereldwijd bekend om haar gezellige Beierse cultuur, en is in 1806 uitgeroepen tot de hoofstad van Beieren. Na de Tweede Wereldoorlog is de stad – verwoest als ze was door bombardementen – volledig herbouwd. Wanneer je door de binnenstad wandelt zou je dat eigenlijk helemaal niet denken, omdat alles heel historisch en traditioneel aanvoelt. Bezoek je bijvoorbeeld de wijk Lehel, dan krijg je een goed inzicht in hoe het leven er hier eeuwen geleden uitzag. De wijk heeft veel van haar Renaissance-kerken behouden, en prachtige staaltjes architectuur uit verschillende tijdperken vind je nog in veel van de huizen terug.

Nachtaanzicht van München

Waar is uitgaan in München het leukste?

Bij München denk je waarschijnlijk direct aan het Oktoberfest, in Duitsland beter bekend als de Wiesn (de weide). Buiten september en oktober om heeft de stad echter óók veel te bieden, vooral voor bierliefhebbers. Zo zijn er de vele bierhuizen, waarvan het Hofbräuhaus en de Löwenbräukeller waarschijnlijk de bekendste zijn. In de wijk Schwabing vind je echter ook veel alternatieve café’s zoals Stammbar, waar je je eigen bier kunt tappen. In de Couch Club kun je 130 soorten gin uitproberen (tip: beter niet allemaal in één keer).

Reis goedkoop met de bus naar München en houd geld over voor een heerlijk lange nacht uit in deze studentenstad. Dompel je onder in het studentenleven en bezoek clubs zoals P1 of Milchbar.