Bus van en naar Brussel

Veiligheid en gezondheid

Houd jezelf en anderen veilig als je met ons reist.
Meer informatie

Download de FlixBus-app

Tickets boeken en opslaan Informatie over haltes Exclusieve aanbiedingen
Bekijk de app

NIEUW! Luchthaventransfers

Rechtstreeks van en naar luchthavens zoals Amsterdam Schiphol, Brussels Airport en vele andere!
Boek nu vanaf € 4,99!

Duurzaam reizen

FlixBus is een van de meest milieuvriendelijke manieren om te reizen in vergelijking met een auto of vliegtuig.
Lees meer informatie

Op deze pagina


Bushaltes in Brussel

Opmerking: je ticket bevat de meest actuele adresgegevens.

Ontdek alle bestemmingen

Veelgestelde Vragen

Een busticket naar Brussel kopen is makkelijk met FlixBus: boek online op onze website door simpelweg je vertrek en aankomst te kiezen en je reisdata te selecteren. De beste manier om goedkope tickets te boeken is via onze gratis FlixBus app. Zo heb je je ticket ook altijd op zak!
Er zijn 4 bushaltes in Brussel. De haltes zijn Brussels-North train station, Brussels South (Avenue Fonsny/Eurolines), Brussels Heysel (Baudouin Metro Station), Brussels South (Gare du Midi) en de locatie vind je terug op de kaart op deze pagina.
De bus is een van de handigste manieren van reizen en met FlixBus reis je goedkoop naar Brussel! Afhankelijk vanaf waar je reist, zijn tickets naar Brussel met FlixBus al beschikbaar vanaf 3,00 €!
Met je FlixBus ticket naar Brussel gaan is makkelijk! Als je online boekt, ontvang je via e-mail een boekingsbevestiging in PDF. Deze PDF bevat een QR-code en dit is je busticket. Als je via de FlixBus app hebt geboekt, wordt je ticket daar automatisch opgeslagen. In beide gevallen hoef je het ticket niet af te drukken: laat het gewoon digitaal zien aan de chauffeur en je kunt instappen, gaan zitten en ontspannen.
Tijdens het boekingsproces kun je een stoel reserveren voor je reis naar Brussel. Afhankelijk van de beschikbaarheid, kun je kiezen uit verschillende soorten stoelen, waaronder panoramastoelen (voor een beter uitzicht onderweg), een stoel met tafeltje (voor meer comfort) en bedstoelen (ideaal om uit te rusten). Bekijk onze prijslijst voor reservering van zitplaatsen voor meer informatie.
Wij bieden verschillende veilige betaalmethodes om je ticket aan te kopen. Je kunt betalen met kaart, Paypal, Google Pay en nog veel meer. Als je op het punt staat om te betalen, krijg je een overzicht van alle beschikbare betaalmethodes en kun je kiezen hoe je wilt betalen. Als je problemen ondervindt met de betaling, ga dan naar onze hulppagina over betalingen. Bustickets kunnen contant worden betaald aan boord of bij een verkooppunt.
Je kunt je busticket naar Brussel al boeken vanaf 3,00 €. Je ticket aankopen is het makkelijkst op deze website of in de app. Hoe vroeger je boekt, hoe voordeliger de prijs!

Goedkoop naar Brussel? Bereid je alvast voor!

Algemene informatie over je busreis naar Brussel

Brussel is de thuisbasis voor verschillende instellingen zoals de NAVO, de EU en EUROCONTROL. Met haar ruim 177.000 inwoners biedt de onofficiële hoofdstad van Europa echter veel meer dan alleen politiek! Een busreis naar Brussel loont zich alleen al om haar keuken; vooral de praliné’s van de beroemde Maîtres Chocolatiers en de Vlaamse frieten zijn de moeite waard. Natuurlijk is er voor de shoppers ook genoeg te beleven en kun je hartstikke goed stappen in de populaire barscène.

Bezienswaardigheden in Brussel

Wie nog nooit gehoord heeft van Manneken Pis schaamt zich misschien een beetje bij de eerste aanblik. Het kleine standbeeld van de plassende jongen is één van de bekendste symbolen van Brussel. Kom je met onze bus naar deze metropool, vergeet dan niet het architecturale wonder Atomium te bezichtigen. Dit uit bollen gevormde bouwwerk representeert een molecuul dat 165 miljard keer uitvergroot is en siert de stad al sinds de wereldtentoonstelling van 1958.

Brussel: Cultuur & Geschiedenis

Volgens de overlevering is Brussel gesticht in de 6e eeuw, maar een eerste vermelding van de stad vinden we pas in 977. Brussel werd in 1229 erkend als stad en was daardoor een van de jongste hoofdsteden van Europa. In 1531 werd de Belgische stad uitgeroepen tot hoofdstad van Bourgondië en kwam doorheen de daaropvolgende eeuwen onder de macht van veel verschillende staten. Tegenwoordig is Brussel de thuisbasis voor veel belangrijke politieke instellingen en wordt daarom regelmatig gezien als de de facto hoofdstad van de EU (officieel is dit echter niet vastgelegd!).

Nachtleven in Brussel

Houd je van uitgaan, dan is Brussel de perfecte busbestemming voor jou. België is een écht bierland en biedt meer dan 500 soorten van de populaire drank, waarvan vele direct in Brussel zelf gebrouwen worden. Tel daarbij op de overvloed aan gezellige café’s en je kunt zonder problemen de biercultuur uitproberen. Is je glas Kriek Lambic leeg en je tenen jeuken, dan zet je je avond voort in een van de vele clubs. Één van de bekendste en grootste is Fuse, waar enkele van de bekendste DJ’s ter wereld draaien.

Goedkoop naar Brussel? Dit moet je nog weten!

Kom je met de bus naar Brussel, dan hoef je je geen zorgen te maken over het huren van een auto. Met het openbaar vervoer kom je gemakkelijk overal, met de bus of met de trein. Belangrijk weetje voor onze reizigers: het betaalsysteem kan wat anders zijn dan je gewend bent. Veel automaten accepteren munten en pasjes, maar geen briefgeld. De stad telt ook vele musea die voor studenten vrij toegankelijk zijn, dus zorg ervoor dat je je studentenkaart bij je hebt wanneer je in de bus stapt!

De omgeving van Brussel

Brussel en haar directe omgeving tellen ongeveer 1,2 miljoen inwoners. Het metropoolgebied is één van de drie regio’s die samen België vormen. Bijzonder aan dit gedeelte van het land is dat het tweetalig is: mensen spreken hier zowel Frans als Nederlands. Vanwege haar omvang en de culturele veelzijdigheid (dankzij het tweetalige aspect) is hier bijzonder veel te doen. Brussel is daarom erg populair onder zowel studenten als onze jonge busreizigers.


De service aan boord is afhankelijk van de beschikbaarheid