Bus van en naar Brussel

Recente updates!

Vind alle actuele informatie over onze diensten en netwerk.
Lees meer

Download de FlixBus-app

Tickets boeken en opslaan Informatie over haltes Exclusieve aanbiedingen
Bekijk de app

NIEUW! Luchthaventransfers

Rechtstreeks van en naar luchthavens zoals Amsterdam Schiphol, Brussels Airport en vele andere!
Boek nu vanaf € 4,99!

Duurzaam reizen

FlixBus is een van de meest milieuvriendelijke manieren om te reizen in vergelijking met een auto of vliegtuig.
Lees meer informatie

Op deze pagina


Bushaltes in Brussel

Opmerking: je ticket bevat de meest actuele adresgegevens.

Ontdek alle bestemmingen

Goedkoop naar Brussel? Bereid je alvast voor!

Algemene informatie over je busreis naar Brussel

Brussel is de thuisbasis voor verschillende instellingen zoals de NAVO, de EU en EUROCONTROL. Met haar ruim 177.000 inwoners biedt de onofficiële hoofdstad van Europa echter veel meer dan alleen politiek! Een busreis naar Brussel loont zich alleen al om haar keuken; vooral de praliné’s van de beroemde Maîtres Chocolatiers en de Vlaamse frieten zijn de moeite waard. Natuurlijk is er voor de shoppers ook genoeg te beleven en kun je hartstikke goed stappen in de populaire barscène.

Bezienswaardigheden in Brussel

Wie nog nooit gehoord heeft van Manneken Pis schaamt zich misschien een beetje bij de eerste aanblik. Het kleine standbeeld van de plassende jongen is één van de bekendste symbolen van Brussel. Kom je met onze bus naar deze metropool, vergeet dan niet het architecturale wonder Atomium te bezichtigen. Dit uit bollen gevormde bouwwerk representeert een molecuul dat 165 miljard keer uitvergroot is en siert de stad al sinds de wereldtentoonstelling van 1958.

Brussel: Cultuur & Geschiedenis

Volgens de overlevering is Brussel gesticht in de 6e eeuw, maar een eerste vermelding van de stad vinden we pas in 977. Brussel werd in 1229 erkend als stad en was daardoor een van de jongste hoofdsteden van Europa. In 1531 werd de Belgische stad uitgeroepen tot hoofdstad van Bourgondië en kwam doorheen de daaropvolgende eeuwen onder de macht van veel verschillende staten. Tegenwoordig is Brussel de thuisbasis voor veel belangrijke politieke instellingen en wordt daarom regelmatig gezien als de de facto hoofdstad van de EU (officieel is dit echter niet vastgelegd!).

Nachtleven in Brussel

Houd je van uitgaan, dan is Brussel de perfecte busbestemming voor jou. België is een écht bierland en biedt meer dan 500 soorten van de populaire drank, waarvan vele direct in Brussel zelf gebrouwen worden. Tel daarbij op de overvloed aan gezellige café’s en je kunt zonder problemen de biercultuur uitproberen. Is je glas Kriek Lambic leeg en je tenen jeuken, dan zet je je avond voort in een van de vele clubs. Één van de bekendste en grootste is Fuse, waar enkele van de bekendste DJ’s ter wereld draaien.

Goedkoop naar Brussel? Dit moet je nog weten!

Kom je met de bus naar Brussel, dan hoef je je geen zorgen te maken over het huren van een auto. Met het openbaar vervoer kom je gemakkelijk overal, met de bus of met de trein. Belangrijk weetje voor onze reizigers: het betaalsysteem kan wat anders zijn dan je gewend bent. Veel automaten accepteren munten en pasjes, maar geen briefgeld. De stad telt ook vele musea die voor studenten vrij toegankelijk zijn, dus zorg ervoor dat je je studentenkaart bij je hebt wanneer je in de bus stapt!

De omgeving van Brussel

Brussel en haar directe omgeving tellen ongeveer 1,2 miljoen inwoners. Het metropoolgebied is één van de drie regio’s die samen België vormen. Bijzonder aan dit gedeelte van het land is dat het tweetalig is: mensen spreken hier zowel Frans als Nederlands. Vanwege haar omvang en de culturele veelzijdigheid (dankzij het tweetalige aspect) is hier bijzonder veel te doen. Brussel is daarom erg populair onder zowel studenten als onze jonge busreizigers.


De service aan boord is afhankelijk van de beschikbaarheid