§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Bus van en naar Parijs vanaf € 4,90

Download de FlixBus app

Tickets boeken en opslaan

Halte-informatie

Exclusieve aanbiedingen

Bekijk de app

Uitstekende service

Milieuvriendelijk reizen

2 stuks bagage inclusief

Bekijk onze service

97% tevreden passagiers

De mening van onze klanten is heel belangrijk! Ervaar wat onze reizigers over FlixBus zeggen.

Bekijk meningen van reizigers

Veilig en milieuvriendelijk

Hoogste veiligheidseisen

Uiterst gekwalificeerde chauffeurs

Milieubewust reizen

Lees meer informatie

Snelle info over Parijs

Bustickets vanaf € 4,90
Bereikbare steden vanaf Parijs 230
Aantal bushaltes in Parijs 13
Land Frankrijk

Goedkoop naar Parijs? Bereid je alvast voor!

De Eiffeltoren in Parijs bij zonsondergang

Algemene informatie over je busreis naar Parijs

Kom je met de bus naar Parijs, dan arriveer je in een van de meest populaire en romantische steden in Europa. Met een bevolking van meer dan 12 miljoen en een overvloed aan unieke bezienswaardigheden, is de hoofdstad van Frankrijk één van de grootste metropolische regionenen ter wereld. De stad heeft niet alleen een grote rol gespeeld in de Europese geschiedenis, maar wereldwijd een aanzienlijke invloed gehad op politiek en economie waarvan de effecten vandaag de dag nog steeds merkbaar zijn. Jouw busreis naar Parijs beloont je met een ruim aanbod aan culturele aanbiedingen. Kies uit een van de vele musea, zoals het Louvre, Musée d’Orsay en het Centre Pompidou – welke stuk voor stuk verschillende artistieke en culturele perspectieven bieden. Is shoppen meer je ding, dan zit je hier goed. Parijs is waar de originele Haute Couture vandaan komt, en daarnaast vind je er talloze winkelcentra en -wijken. De liefdesstad van Europa is een ware explosie van cultuur en geschiedenis. Mis het niet!

Nachtaanzicht van het Louvre

Bezienswaardigheden in Parijs

Met een grote variatie aan attracties word je vanaf het moment dat je uit je bus naar Parijs stapt verwend. Ten eerste kun je een bezoek aan Frankrijks en Parijs’ beroemdste monument, de Eiffeltoren, natuurlijk niet missen. De ijzeren toren, een adembenemende 324 meter hoog, was oorspronkelijk gebouwd als herdenking voor het 100-jarige jubileum van de Franse Revolutie, en diende als toegangspoort en observatiedek voor de Wereldtentoonstelling. Tegenwoordig is de Eiffeltoren een magneet voor toeristen met inmiddels meer dan 250 miljoen bezoekers. Ook heeft het een sleutelrol gespeeld in talloze romantische verhalen, met een gemiddelde van 2 huwelijksaanzoeken per dag. Ben je geïnteresseerd in cultuur, dan raden we je in ieder geval het prestigieuze Louvre aan. Vooral sinds het Louvre het toneel was voor de wereldbestseller “De Da Vinci Code”, is het niet meer weg te denken uit een bezoek aan deze wereldstad. Het museum biedt niet alleen wereldberoemde kunstwerken aan zoals de “Mona Lisa” en “Het Laatste Avondmaal” van Leonardo Da Vinci, het brengt ook de innere artiest in iedere bezoeker naar boven. Wij raden je wel aan vantevoren je kaartje te kopen om de lange wachtrijen te vermijden.
De Notre-Dame Cathedraal, beter bekend als simpelweg Notre Dame, werd beroemd door Victor Hugo’s Franstalige roman “De Klokkenluider van de Notre Dame”. De constructie van de cathedraal duurde van 1163 tot 1345 en wordt gezien als één van de vroegste en meest beroemde voorbeelden van Frans-Gothische architectuur. De hoogste toren is 69 meter hoog, wat de cathedraal op de kaart zet als belangrijk onderdeel van Parijs’ skyline. In het zuidelijke deel van de toren bevindt zich de bel Emmanuel, welke wordt omschreven als de meest melodieuze klok. Hij wordt geluid op grote feestdagen en kan doorheen heel zuidelijk Parijs gehoord worden.

Standbeeld van Napoleon tegen een blauwe lucht

Parijs: Cultuur & Geschiedenis

De huidige hoofdstad van Frankrijk stond in 52 voor Christus nog bekend als Lutetia, zo genoemd na Julius Caesars “de Bello Gallico” (de Gallische Oorlog), een reeks van Romeinse veldtochten tegen vele Gallische stammen. De stad wordt echter als relatief onbelangrijk beschreven in de geschiedenisboeken. Het was gedurende de Middeleeuwen dat de constructie van verscheidene belangrijke religieuze gebouwen, en ook van een vroegere vorm van het huidige Louvre, begon. Parijs werd het politieke centrum van Frankrijk, in het bijzonder omdat het dik-bevolkt was en een leidende economische rol speelde. In 1789 werd Parijs onderdeel van één van de belangrijkste momenten in de moderne geschiedenis, de Franse Revolutie, welke uiteindelijk leidde tot de afschaffing van de monarchie en de introductie van de eerste Franse Republiek. De stad stond in het middelpunt van 6 verschillende Wereldtentoonstellingen tussen 1855 en 1937, wat een nóg grotere nadruk legde op de culturele en politieke betekenis van de stad. De wereldwijde economische crisis en vele oorlogen met Duitsland zorgde in de daaropvolgende jaren echter voor veel instabiliteit. Op 25 Augustus 1944 werd Parijs eindelijk bevrijd van haar bezetting door Nazi-Duitsland.
Het moet gezegd worden dat de stad een werkelijk indrukwekkende geschiedenis heeft. Als resultaat van deze eeuwenlange geschiedenis plukken we vandaag de dag de vruchten met het brede aanbod aan musea en monumenten, al te bewonderen wanneer je de stad inrijdt en je busreis naar Parijs begint.

Quartier La Défense in Parijs

Nachtleven in Parijs

Wil je aan het nachtleven deelnemen, dan is er niets beters dan goedkoop met de bus naar Parijs te komen en op die manier geld over te houden voor wat rondjes. Uitgaan in Parijs is een droom voor ieder nachtdier, met een wijde selectie aan clubs, pubs en theaters. En wat dacht je van de mensen? In Parijs heerst een bruisende immigrantencultuur; in deze mengpot van culturen val je nooit buiten de boot.
Bezoek in ieder geval de wereldberoemde Moulin Rouge” met haar unieke en elegante shows. Of neem de bus of metro richting de uitgaanscentra van de stad, Bastille en Oberkampf in district 11. In deze wijken vind je restaurants, bars en clubs voor elke smaak. Geef je de voorkeur aan ontspannen een biertje drinken voordat je bus je de volgende dag weer naar huis brengt, bezoek dan in ieder geval het Marais district. Let er hier op dat er in Parijs weinig verschil is tussen bars en café’s. Beide blijven lang open en serveren bier en koffie!

Paarse macaron

Goedkoop naar Parijs? Dit moet je nog weten!

Reis je met de FlixBus goedkoop naar Parijs, dan ga je tijdens je trip een aantal typisch Franse tradities tegenkomen. Bijvoorbeeld: het gebruik om in restaurants en café’s een fooi te geven bestaat hier eigenlijk niet. Je betaalt wat van je gevraagd wordt, en geef je tóch een fooi dan wordt dat niet eens opgevat als compliment. Wie wél dol zijn op wat extra geld zijn de talloze zakkenrollers en fraudeurs die de straten van Parijs afstruinen, en je goedkope busreis naar Parijs graag omtoveren in een stressvolle en dure trip. Pas dus zeer goed op en houdt je geld en andere kostbare bezittingen op een veilige plek!

Omgeving van Parijs

De omgeving van Parijs

De regio van Parijs biedt net zoveel mooie bezienswaardigheden als de stad zelf. De Île-de-France is een regio in Noord-Frankrijk en een van de grootste metropoolregio’s van het land. Ondanks de overbevolking zijn de charmante landschappen écht een bezoek waard. Zuidoostelijk gelegen vind je het beroemde bos Fontainbleau, populair onder fietsers, wandelaars en bergbeklimmers. Natuurlijk worden hier ook veel familie-vriendelijke attracties aangeboden.

De meest populaire bestemming is natuurlijk Disneyland Parijs, gelegen in Marne-la-Vallée en het waarschijnlijk mooiste pretpark van heel Europa. Het is wel redelijk aan de prijs, dus spaar alvast wat uit door goedkoop naar Parijs te reizen en geniet van een heerlijk, magisch weekend weg zonder geldzorgen.

Jouw bushaltes in Parijs

notice Opgelet er zijn 13 bushaltes in Parijs