Bus van en naar Parijs

Recente updates!

Vind alle actuele informatie over onze diensten en netwerk.
Lees meer

Download de FlixBus-app

Tickets boeken en opslaan Informatie over haltes Exclusieve aanbiedingen
Bekijk de app

NIEUW! Luchthaventransfers

Rechtstreeks van en naar luchthavens zoals Amsterdam Schiphol, Brussels Airport en vele andere!
Boek nu vanaf € 4,99!

Veilig en milieuvriendelijk

Hoogste veiligheidseisen Uiterst gekwalificeerde chauffeurs Milieubewust reizen
Lees meer informatie

Op deze pagina


Bushaltes in Parijs

Opmerking: je ticket bevat de meest actuele adresgegevens.

Paris (Bercy Seine)

Champigny

Parijs - Massy-Palaiseau

Paris (Pont de Sèvres)

Paris (Porte de la Villette)

Paris (Porte de Saint Ouen) - Hotel F1

Paris (Saint-Denis University)

Paris La Défense (Terminal Jules Verne)

Paris Pont de Levallois

Ontdek alle bestemmingen

Bekijk de kaart
Parijs: Snelle informatie
Direct bereikbare steden

343

Aantal bushaltes

9

Land

Frankrijk

Milieuvriendelijk reizen?

Ja

Goedkoop naar Parijs? Bereid je alvast voor!

Algemene informatie over je busreis naar Parijs

Parijs, de hoofdstad van Frankrijk en een stad dat meer biedt dan alleen de Eiffeltoren.
De FlixBus heeft vanuit Nederland meerdere opstapplaatsen en brengt je in enkele uren naar Parijs.
Zo kun je al op meerdere vertrektijden per dag vanaf Amsterdam, Arnhem, Enschede, Groningen, Nijmegen en Utrecht naar Parijs. Bij Bercy Seine word je afgezet. Vanaf daar hoef je alleen maar de metro te nemen en je bent binnen een mum van tijd in hartje Parijs.

Een bezoekje aan een stad is voor mij niet compleet als ik geen kunstenaars tegenkom. Tijdens het bezoeken van de witte kerk Sacré-Cœur, die op de heuvel van de Montmartre staat, loop ik tegen deze wijk aan. Deze wijk valt meteen al bij mij in de smaak en noem ik een juweeltje. Kunstenaar Van Gogh heeft zelfs in deze wijk verbleven en ook geschilderd. Het is heerlijk om te slenteren door de steegjes en om je heen te kijken naar de kunst die aanwezig is. In deze wijk zijn diverse films opgenomen waaronder Amélie en Moulin Rouge! Op elke hoek is een galerie of atelier te vinden en op straat zijn de kunstenaars bezig met hun schilderingen.

Bezienswaardigheden in Parijs

Jaarlijks komen er niet honderden, niet duizenden, maar miljoenen toeristen over heel de wereld om een bezoekje te brengen aan hét symbool van Parijs, namelijk de Eiffeltoren. Je bent niet in Parijs geweest als je de Eiffeltoren niet hebt gezien.

Je kunt de Eiffeltoren beklimmen! Voor een waanzinnig uitzicht over Parijs kun je met de lift helemaal naar de top! Voor de mensen met hoogtevrees opgepast, want je bevindt je dan wel op 276 meter! Het is erg druk rondom de Eiffeltoren en er zijn straatverkopers die onder andere Eiffeltoren sleutelhangers en beeldjes van Parijs verkopen. Omdat de Eiffeltoren zo hoog en groot is, is het moeilijk om het perfecte kiekje te schieten. Eén van de mooiste uitzichten over Parijs vind je bij de Jardins du Trocadéro en je hoeft er geeneens voor te betalen. Jardins du Trocadéro is een park en vanuit het park heb je schitterend uitzicht over de Eiffeltoren. Het is erg druk in het park, omdat je de Eiffeltoren hier erg goed op de foto kunt krijgen. Neem stokbrood mee, drink een wijntje, kijk naar de toeristen en doe alsof je een Parijzenaar bent.
Tip: bezoek de Eiffeltoren 's avonds. Je zult je ogen uitkijken. De Eiffeltoren is prachtig verlicht in de avond.

Parijs: Cultuur & Geschiedenis

Het grootste museum ter wereld bevindt zich in Parijs. Een bezoekje brengen aan het Louvre museum mag dan ook eigenlijk niet ontbreken. De ingang van het Louvre museum ziet er spectaculair uit en heeft de vorm van een piramide. Mona Lisa, de vrouw met de glimlach en het beroemdste portret van Da Vinci bewonderen? Ja, het is echt mogelijk om één van de bekendste schilderijen van de wereld te bewonderen. Naast kunstwerken van de beroemde Da Vinci en Michelangelo, kom je er ook schilderijen tegen van de beroemde Nederlander Jan Vermeer. Iets om trots op te zijn!
De entreeprijs bedraagt 15 euro. Indien je onder de 18 jaar bent mag je gratis naar binnen Als je onder de 26 jaar bent hoef je geen entree te betalen, wanneer je kunt aantonen dat je woonachtig bent in een land dat lid is van de Europese Unie. Vergeet dus niet je paspoort of identiteitsbewijs mee te nemen! Niet onder de 26 jaar? Op woensdag en vrijdag na 18:00 uur krijg je korting bij het Louvre museum.
Ben je toevallig op de eerste zondag van de maand in Parijs? De meeste bezienswaardigheden zijn gratis toegankelijk op die dag.

Adres Louvre Museum: Rue du Rivoli, 75001 Parijs

Nachtleven in Parijs

Een magisch paradijs in Parijs is Disneyland Parijs. Ook al ben je geen kind meer, voor vrijwel iedereen is een bezoek aan dit park een leuk avontuur. Dit park wordt jaarlijks het meest bezocht in Europa! Disneyland Parijs heeft verschillende parken en de parken hebben allemaal andere thema's. Gelukkig zijn er plattegronden aanwezig, zodat je een duidelijk overzicht hebt van de diverse parken. Mickey Mouse en Minnie Mouse geven leuke dansshows weg en gaan met je op de foto. Naast de parken beschikt Disneyland over winkelgelegenheden en zelfs een golfterrein. Je zult je niet gauw vervelen in het park. Het is mogelijk om te verblijven in het park. In het park bevinden zich namelijk meerdere hotels. Indien je meerdere dagen wilt verblijven in dit park is het handig om een toegangsticket voor meerdere dagen te kopen. De prijzen beginnen vanaf 42 euro.

Goedkoop naar Parijs? Dit moet je nog weten!

De P.C. Hooftstraat van Parijs oftewel de Champs Élysées. In deze straat kom je designerwinkels -tegen van Louis Vuitton tot Gucci en van Dior tot aan Prada en Chanel. Bekende artiesten brengen graag een bezoekje aan deze wijk om te gaan shoppen. Het is hier zien en gezien worden.

De prijzen zijn voor de meeste mensen onbetaalbaar, maar het is alleen al een hele beleving om er langs te lopen. De dure winkels worden goed beveiligd. De gemeente Parijs wilde verandering brengen aan het beeld dat mensen hadden over de dure winkelstraat. Hierdoor zijn er de laatste jaren winkels gevestigd die betaalbaar zijn, waaronder de H&M. Bij de Champs-Élysées staat er midden op een verkeersplein de bekendste triomphboog van de hele wereld. De bouw van de Arc de Triomphe heeft maar liefst 30 jaar geduurd. Het resultaat mag er dan ook wezen


Ontdek Parijs door de ogen van Léda

Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in reizen. De wereld waar we in leven is zo mooi en er is zoveel te ontdekken! Waarom dan niet op pad gaan? Europa lijkt groot, maar in werkelijkheid zijn de afstanden kleiner dan je denkt. Ik noem mezelf een frequente FlixBus reiziger. Ik hou er namelijk van om in de weekenden op pad te gaan met de FlixBus. Het zien van nieuwe steden, ontmoeten van nieuwe mensen en het ontdekken van nieuwe culturen maakt het reizen zo leuk. Mijn camera neem ik altijd mee op reis om zoveel mogelijk vast te leggen! Neem een kijkje op mijn instagram profiel.


De service aan boord is afhankelijk van de beschikbaarheid