Als je deze website niet kunt openen, bel dan naar de +31 (0) 858 881 843 of gebruik de Google Assistent-app van FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Bus van en naar Boedapest

Recente updates!

Vind alle actuele informatie over onze diensten en netwerk.

Lees meer
Hoogste veiligheidseisen Uiterst gekwalificeerde chauffeurs  Milieubewust reizen.

Veilig en milieuvriendelijk

Hoogste veiligheidseisen

Uiterst gekwalificeerde chauffeurs

Milieubewust reizen

Lees meer informatie
Directe luchthavenverbindingen van en naar Amsterdam Schiphol, Brussel Zaventem Airport en vele anderen!

NIEUW! Luchthaventransfers

Rechtstreeks van en naar luchthavens zoals Amsterdam Schiphol, Brussels Airport en vele andere!

Boek nu vanaf € 4,99!
Tickets boeken en opslaan  Halte-informatie  Exclusieve aanbiedingen

Download de FlixBus-app

Tickets boeken en opslaan

Informatie over haltes

Exclusieve aanbiedingen

Bekijk de app

Jouw bustijden voor Boedapest

Vind een verbinding tussen
en
Aantal dagen selecteren
Vertrek
terug
Dagen Aantal overstappen Vertrek Reisduur Aankomst Vanaf
§§ getWeekdayString(connection.weekdays) §§ §§ connection.interconnection_transfers.length §§ §§ formatTimeFilter(connection.departure.timestamp, connection.departure.tz) §§ §§ formatDuration(connection.duration.hour, connection.duration.minutes) §§ §§ formatTimeFilter(connection.arrival.timestamp, connection.arrival.tz) §§ §§ connection.price > 0 ? formatPrice(connection.price) : 'Boek nu' §§
Reisduur: §§ connection.duration.hour §§:§§ connection.duration.minutes < 10 ? '0' + connection.duration.minutes : connection.duration.minutes §§
Overstaptijd: §§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour §§:§§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes §§
§§ stop.departure.timestamp + '000' | date :'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.station.name §§
over  
§§ viaStop.station.name §§ §§ viaStop.station.name §§,  ...,  §§ viaStop.station.name §§ ,
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date :'HH:mm': stop.arrival.tz §§ §§ stop.station.name §§
over
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date : 'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.departure.timestamp + '000' | date : 'HH:mm': stop.departure.tz §§
§§ stop.station.name §§

Geïnteresseerd in Boedapest? Meer steden die bekendstaan om kastelen:

Ontdek Boedapest door de ogen van Léda

Leda, FlixBlogger Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in reizen. De wereld waar we in leven is zo mooi en er is zoveel te ontdekken! Waarom dan niet op pad gaan? Europa lijkt groot, maar in werkelijkheid zijn de afstanden kleiner dan je denkt. Ik noem mezelf een frequente FlixBus reiziger. Ik hou er namelijk van om in de weekenden op pad te gaan met de FlixBus. Het zien van nieuwe steden, ontmoeten van nieuwe mensen en het ontdekken van nieuwe culturen maakt het reizen zo leuk. Mijn camera neem ik altijd mee op reis om zoveel mogelijk vast te leggen! Neem een kijkje op mijn instagram profiel.
Almelo
27 jaar
Backpacker

Goedkoop naar Boedapest? Bereid je alvast voor!

Budapest

Algemene informatie over je busreis naar Boedapest

Goedkoop, heerlijke warme thermal baden en een bruisend uitgaansleven. Aan die woorden denk ik als ik het heb over de hoofdstad van Hongarije, Boedapest! Deze stad is nog niet echt ontdekt door de meeste toeristen en dat maakt de stad zo leuk. Het is een grote stad en er is zoveel te zien. Alleen al als je kijkt naar het symbool van Boedapest, het Hongaarse parlementsgebouw. Dat is een meesterwerk op zich! Wist je dat het parlement het duurste gebouw ooit is dat is gebouwd in Hongarije? Je hoeft maar één blik te werpen op het parlement en dan snap je meteen waarom.

Een ander mooi en bekend bouwwerk in Boedapest is het Vissersbastion. Als je de trappen opgaat bij het bastion heb je een waanzinnig uitzicht over Boedapest. Op hetzelfde plein staat de Matthiaskerk die erg mooi is vanwege het dak dat kleurrijk is.

Sightseeing in Budapest

Bezienswaardigheden in Boedapest

Boedapest is bekend vanwege de thermale baden en heeft daarom niet voor niks 'city of baths' als bijnaam. Hongarije is bekend om de badhuizen en voor veel Hongaren is het een traditie om maandelijks een badhuis te bezoeken. Als je naar Hongarije gaat mag één ding in je tas zeker niet ontbreken en dat is zwemkleding. Erg moeilijk om uit te spreken, maar Széchenyi, is één van de populairste badhuizen in Boedapest. Maar liefst 15 binnenzwembaden en 3 grote buitenzwembaden zijn er aanwezig.

Klein is het er dus zeker niet. Weer of geen weer, het is er altijd druk en het water is altijd lekker op temperatuur. Ben je nou toch je zwemkleding vergeten? Geen probleem, je kunt zwemkleding 'huren'. Alhoewel Hongarije tot de Europese Unie behoort hebben ze nog wel hun eigen munteenheid, namelijk de Forint. De entreeprijzen voor Széchenyi bedragen doordeweeks 6000 Forint, omgerekend naar euro's is dit 20 euro. In het weekend betaal je 1 euro extra.
Bij je ticket is een kluisje om je spullen in op te bergen inbegrepen. Je kunt hier de hele dag vertoeven. 

(Adres: Budapest, Állatkerti krt. 9-11, 1146 Hongarije)

History and culture in one place

Boedapest: Cultuur & Geschiedenis

Hongaren zijn dol op deeg en dat kun je merken aan het streetfood. Lángos en Kürtőskalács staat er vaak op de reclamebordjes van de kraampjes in de stad. Deze snacks zijn traditioneel en lekker! Lángos is een soort warme platte oliebol. Vaak wordt er zure room of kaas opgedaan. De Lángos is best vettig en dat maakt het een machtige snack. De snack die begint met de letter K en die heel moeilijk uit te spreken is Kürtőskalács. Zoet deeg dat gewikkeld wordt om een stok zodat het makkelijker wordt om het op te eten. De stok wordt ingesmeerd met boter en met suiker. Vervolgens wordt deze boven het vuur gelegd en de stokken worden voortdurend omgedraaid. Nadat de stokken gaar zijn kan hier op verzoek Nutella of kaneel aan toegevoegd worden en daarna? Smullen maar! Heb je niet voldoende aan een snack, maar heb je grotere trek? In Boedapest zijn heel veel knusse restaurants. Het is er vergeleken met Nederland erg goedkoop. Voor een avondmaaltijd inclusief toetje ben je gemiddeld ongeveer 10 euro kwijt. Je moet er alleen niet raar van opkijken als het eten opgewarmd wordt in de magnetron. Dit is namelijk de gewoonste zaak in Hongarije.

Nightlife in Budapest

Nachtleven in Boedapest

Boedapest heeft een geweldig uitgaansleven met ruïne pubs. Toen ik de locals vroeg waar je echt goed kan feesten gaven ze allemaal dit antwoord, namelijk Szimpla Kert. Dit is de bekendste ruïne pub van Boedapest. Je kunt hier drinken, chillen, dansen en kletsen met toeristen en locals. Het interieur is gaaf en kun je kunst noemen. Je komt hier de gekste dingen tegen, bijvoorbeeld een opgehangen verkeersbord, een oud broodrooster, versleten meubilair of midden op de dansvloer een fiets. Naast de ruïne pubs, kun je in Boedapest ook feesten in een thermal bad! Op de zaterdagavonden kun je van juni tot september terecht bij Széchenyi thermal bad. Danseressen, lichtshows, mooie muziek, cocktails en dat allemaal in het water. Tijdens oud & nieuw is het ook geopend en worden er spectaculaire vuurwerkshows gegeven. Gegarandeerd dat je het nieuwe jaar goed in gaat. In de winter kun je voor een feest in een thermal bad terecht bij het Lukács bad. Breng je toevallig in augustus een bezoekje aan Boedapest? Jaarlijks bezoeken duizenden mensen uit heel de wereld het populaire Sziget festival dat plaatsvindt in Boedapest!
(Adres Szechenyi: Budapest, Kazinczy u. 14, 1075 Hongarije)
(Adres Lukacs bad: Budapest, Frankel Leó út 25-29, 1023 Hongarije)

Enjoy FlixBus' facts about Budapest

Markthal

Het is altijd leuk om een souvenirtje te kopen van een stad waar je geweest bent. De Grote Markthal is een grote toeristische trekpleister in Boedapest. Bij de Grote Markthal in Boedapest kom je zowel groente en fruit als souvenirs tegen. Je kunt hier paprika's kopen, niet alleen als groenten, maar ook als souvenir! Dat is niet zo gek, want paprika is een bekend Hongaars product dat vaak gebruikt wordt in de Hongaarse keuken. Overal in Boedapest kom je dan ook paprika's tegen. Jaarlijks eten Hongaren meer dan een halve kilo paprikapoeder per persoon. Naast groente en fruit zijn hier ook leuke tentjes waar je kunt lunchen. Verder kun je in de Grote Markthal traditionele borduurwerk kleding kopen. 

De Grote Markthal is elke dag van de week met uitzondering van de zondag geopend!

(Adres: Budapest, Vámház krt. 1-3, 1093 Hongarije)

Jouw bushaltes in Boedapest

Opgelet er zijn 3 bushaltes in Boedapest

Korte info over Boedapest

Bustickets vanaf € 4,99
Bereikbare steden vanaf Boedapest 208
Aantal bushaltes in Boedapest 3
Land Hongarije