§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Bus van en naar Praag vanaf € 1

Download de FlixBus app

Tickets boeken en opslaan

Halte-informatie

Exclusieve aanbiedingen

Bekijk de app

Uitstekende service

Milieuvriendelijk reizen

2 stuks bagage inclusief

Bekijk onze service

97% tevreden passagiers

De mening van onze klanten is heel belangrijk! Ervaar wat onze reizigers over FlixBus zeggen.

Bekijk meningen van reizigers

Veilig en milieuvriendelijk

Hoogste veiligheidseisen

Uiterst gekwalificeerde chauffeurs

Milieubewust reizen

Lees meer informatie

Snelle info over Praag

Bustickets vanaf € 1
Bereikbare steden vanaf Praag 231
Aantal bushaltes in Praag 10
Land Tsjechische Republiek

Goedkoop naar Praag? Bereid je alvast voor!

Stadsaanzicht van Praag

Algemene informatie over je busreis naar Praag

Boek een busreis Praag en bezoek deze culturele hub voor reizigers. De Tsjechische hoofdstad was een thuis voor vele prominenten zoals Keizer Karel IV, voormalig president Václav Havel en de schrijver Jan Neruda. De Praagse Burcht, één van Praags meest populaire attracties, is gebouwd in de 9e eeuw en heeft vele generaties aan heersers overleefd. Iedere avond wordt het kasteel spectaculair verlicht, wat iets is dat je tijdens jouw busreis naar Praag zeker niet moet missen. Neem ook een kijkje bij de Sint-Vituskathedraal, een wereldberoemd bouwwerk dat in de 14e eeuw haar deuren opende. In de toren vind je het graf van Johannes Nepomucenus. Heb je genoeg energie om hier de trap te beklimmen, dan word je beloond met een adembenemend uitzicht over Praag en de kathedraal zelf. Indien je liever iets ontspannenders doet, dan kun je ook een slentertocht maken over de Karelsbrug en zo de andere oever van de rivier de Moldau bereiken. De Karelsbrug is de oudste stenen brug van Europa en was de eerste betrouwbare manier om het andere stadsdeel van Praag te bereiken (een eerdere brug was ingestort).

De Karelsbrug in Praag

Bezienswaardigheden in Praag

Kom je met de bus naar Praag, bezoek dan het Nationaal Monument op de Vitkovheuvel, waar je ook een standbeeld van de legendarische Tsjech Jan Žižka vindt. Vlakbij de heuvel vind je ook een andere nationale schat: de Middeleeuwse kasteelmuur. Ook ligt in dit stadsdeel de Vyšehrader, waar veel Tsjechische beroemdheden zijn begraven. In het Joodse Kwartier vind je de Oudnieuwe Synagoge – de oudste synagoge van Europa die nog steeds gebruikt wordt – en de oude joodse begraafplaats, één van de belangrijkste plaatsen voor joodse cultuur in Praag. Het Wenceslausplein is een van de voornaamste winkelwijken van Praag, ideaal voor een shopping trip met de bus. Dit gebied is genoemd naar de heilige Wenceslaus, waarvoor je in het midden van het plein een monument vindt.

Foto van Praags oude stadscentrum

Praag: Cultuur & Geschiedenis

Praags geschiedenis gaat meer dan 1.000 jaar terug, een historie die goed terug te vinden is in de unieke architectuur. Grote gebieden van de stad zijn uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed en mogen niet ontbreken tijdens jouw stedentrip. Een bezoek aan het klooster van St. Agnes van Bohemen (Anežský klášter) is een must. Dit imposante bouwwerk is in 1230 opgericht door Agnes, dochter van Otakar I. Het klooster wordt tegenwoordig regelmatig gebruikt voor evenementen en concerten en doet tevens dienst als kunstmuseum. De tijd heeft natuurlijk niet stilgestaan in Praag, en daarom vind je tijdens jouw ook indrukwekkende moderne architectuur zoals dat van Het Dansende Huis (Fred & Ginger). Één van de beste restaurants van Praag – Ginger & Fred – is gelegen op de bovenste verdieping en absoluut onmisbaar tijdens jouw busreis naar Praag.

Nachtaanzicht van Praag

Nachtleven in Praag

Zoals gebruikelijk in Europa’s grootste steden biedt een busreis Praag veel voor de avontuurlijke nachtvogel. In haar uitgaansgebieden ligt een rijkdom aan bars, clubs en concertgebouwen. Een groot voordeel aan uitgaan in deze stad is dat je al goedkoop met de bus naar Praag komt, en vervolgens ook niet veel kwijt bent aan het nachtleven. Ten eerste staat Tsjechië bekend om haar kwaliteitsbier. Wereldberoemde merken zoals “Pilsner Urquell” en “Budweiser” horen tot de beste biermerken ter wereld. Je kunt deze en nog veel meer soorten bier goedkoop proberen in de vele café’s en brouwerijen van de stad, zoals het restaurant Kolkobna of Novoměstský pivovar. Voor onze dansende passagiers is er de grootste club van Midden-Europa: Karlovy Lazne. Dit feestpaleis is 7 nachten per week geopend en telt 5 verdiepingen met een uitgebreide keuze aan muziek. Een andere keuze is Duplex aan het Wenceslausplein, één van de populairste clubs van Praag. Het plein biedt een ruime keuze aan uitgaansgelegenheden waar je de nachtelijke uurtjes door kunt brengen totdat je Praag met de bus verlaat.

Interessante weetjes over Praag

Goedkoop naar Praag? Dit moet je nog weten!

Ieder uur kun je de 27 klokken van de Loreta Kapel – een bedevaartsoord in Praag – horen luiden. Vanaf 9 uur ‘s ochtends, ieder uur, op het uur, dansen ook de astronomische klok en haar drie hoofdonderdelen in het gemeentehuis, welke opgericht is in 1410. Reis je met de bus naar Praag, mis dit dan niet! De klok laat ook de maan- en zoncycli zien in Babylonische, Romeinse en oud-Bohemische tijd. Afgezien van de klassieke klokgeluiden hoor je ook regelmatig jazzmelodieën, stammend van de diverse podia doorheen de stad.

De omgeving van Praag

De omgeving van Praag

Een populaire bestemming in de omgeving van Praag is het Kasteel Karlstein (Karlštejn), 30 kilometer zuidwestelijk van de stad. Karel IV liet het achter als een schatkamer na haar stichting in 1348. Vandaag de dag is het nog steeds een raadsel waarvoor de kapel – rijkelijk versierd met edelstenen – in het kasteel eigenlijk bedoeld was. Talloze mythes en legendes doen de ronde over deze plaats, en je kunt ze allemaal ontdekken tijdens jouw busreis naar Praag! 70 kilometer van Praag vind je de mijnstad Kutná Hora, ooit een van de rijkste steden van Tsjechië. De rijke geschiedenis is zichtbaar op iedere hoek door de talloze gebouwen in Barok-Gotische stijl en de archaïsche stenen straten. Het oude centrum van de stad is een UNESCO Werelderfgoed.

Jouw bushaltes in Praag

notice Opgelet er zijn 10 bushaltes in Praag