§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Bus van en naar Amsterdam vanaf € 5

Amsterdam

Download de FlixBus app

Tickets boeken en opslaan

Halte-informatie

Exclusieve aanbiedingen

Bekijk de app

Uitstekende service

Milieuvriendelijk reizen

2 stuks bagage inclusief

Bekijk onze service

97% tevreden passagiers

De mening van onze klanten is heel belangrijk! Ervaar wat onze reizigers over FlixBus zeggen.

Bekijk meningen van reizigers

Veilig en milieuvriendelijk

Hoogste veiligheidseisen

Uiterst gekwalificeerde chauffeurs

Milieubewust reizen

Lees meer informatie

Snelle info over Amsterdam

Bustickets vanaf € 5
Bereikbare steden vanaf Amsterdam 172
Aantal bushaltes in Amsterdam 3
Land Nederland

Goedkoop naar Amsterdam? Bereid je alvast voor!

Een gracht in Amsterdam op een mooie dag

Algemene informatie over je busreis naar Amsterdam

Met de bus Amsterdam bezoeken brengt je naar één van de meest karakteristieke metropolen van Europa. De havenstad, beroemd om haar bruisende nachtleven, heeft een bijzonder rijke cultuur en biedt talloze mogelijkheden om te shoppen. Amsterdam is een unieke stad met een internationale en relaxte sfeer – al onze busreizigers vinden hier wel iets dat ze bevalt! De hoofdstad van Nederland is de thuisbasis voor de grootste Van Gogh verzameling ter wereld (en heel veel andere mooie kunst), het hoogtepunt van Nederlandse grachtenarchitectuur en dé stad om de Nederlandse cafécultuur te leren kennen.

NEMO Science Center in Amsterdam

Bezienswaardigheden in Amsterdam

Een bezoek aan Amsterdam met de bus is niet compleet zonder het ingrijpende Anne Frank Huis gezien te hebben. Het huis – tegenwoordig een museum – biedt niet alleen een schat aan geschiedenis; je neemt ook een kijkje in de geheime kamers waar de familie Frank zo lang verborgen heeft gezeten. Voor onze busreizigers met een passie voor onderzoek en technologie is er het blikvangende NEMO Science Center, een museum waar het ervaren van dat wat je ziet centraal staat. Vergeet ook niet het oudste gebouw van de stad te bezoeken, de Oude Kerk. Stammend uit de 13e eeuw en tegenwoordig onderdeel van het beruchte Red Light District (De Wallen), is deze kerk een prachtig voorbeeld van Amsterdams vele gezichten. Ook mooi is het Paleis op de Dam. Het paleis wordt tegenwoordig niet meer door de koninklijke familie bewoond, maar desondanks is het alleen toegankelijk tijdens staatsbezoeken en recepties. Voor toeristen is het in plaats daarvan mogelijk het oude stadshuis te bezoeken.
De diversiteit van deze stad is wat haar tot één van de meest populaire Europese bestemmingen maakt.

Grachten in Amsterdam in de herfst

Amsterdam: Cultuur & Geschiedenis

Oorspronkelijk gesticht als vissersdorpje groeide Amsterdam snel uit tot een handelsstad en heeft zich sindsdien verder ontwikkeld tot één van Europa’s belangrijkste handelssteden en culturele metropolen. De variërende architectuur van Amsterdams talrijke antieke warenhuizen en bruggen doet terugdenken aan de beste jaren van de stad. Haar musea stellen vele meesterwerken ten toon die stammen uit de Nederlandse Gouden Eeuw, zoals Rembrandts “De Nachtwacht”. Kom je alleen voor een korte reis met de bus naar Amsterdam, bezoek dan in ieder geval het Rijksmuseum, waar je meer dan een miljoen kunst- en geschiedenisschatten kunt vinden.

Nachtaanzicht van de grachten in Amsterdam

Nachtleven in Amsterdam

Spring in de bus: Amsterdam heeft een geweldig nachtleven! Veel internationaal bekende DJ’s komen uit deze stad en het is een geliefde bestemming voor wereldwijd beroemde bands. Daarom is het geen wonder dat veel mensen puur voor het nachtleven naar de hoofdstad van Nederland komen. Absolute aanrader is een bezoek aan Paradiso, een voormalige 19e eeuwse kerk die tegenwoordig bekendstaat als de “Poptempel” van Amsterdam. Hier kun je terecht voor de beste DJ’s en grote zowel als opkomende bands uit de hele wereld. Wat we je als tip mee kunnen geven is het “London Calling” festival, welke tweemaal per jaar plaatsvindt en als springplank dient voor de leukste opkomende Britse bands. De Melkweg is een andere populaire, moderner ogende muzieklocatie. Beide gebouwen vind je rondom het Leidseplein, hét uitgaanscentrum van Amsterdam. Hier vind je bijvoorbeeld ook leuke café’s waar je ontspannen kunt buurten. Onze insider tip is het Whisky Café L & B, een piepklein, sfeervol cafeetje vlakbij het Leidseplein waar je gewoon een biertje kunt drinken, maar natuurlijk het beste geniet van de ontelbare soorten whiskies in het assortiment. Waar wacht je op? Boek jouw bus naar Amsterdam vandaag nog!

Interessante weetjes over Amsterdam

Goedkoop naar Amsterdam? Dit moet je nog weten!

Schijnbaar zijn er meer fietsen dan inwoners in Amsterdam. Bezoek je de stad, dan moet je zeker een fiets huren bij een van de vele rent-a-bike winkels. Amsterdam, bekend om haar grachten, kun je natuurlijk ook ontdekken op het water. Met de boot kom je langs veel van de meest populaire attracties, waarover een audiogids je meer kan vertellen. Tenslotte is het nemen van de benenwagen misschien nog wel de meest ontspannen manier om Amsterdam te leren kennen. Zoals Thomas Acda het eens mooi uitdrukte: “Hij die slentert ziet pas Amsterdam.”

De prachtige omgeving van Amsterdam

De omgeving van Amsterdam

Kom je met onze bus naar Amsterdam, dan raden we je aan de directe omgeving ook te bezoeken. De stad is prachtig, maar wil je meer van het land ontdekken dan sta je ook redelijk snel op het beroemde strand van Zandvoort. Zoek je nog een beetje meer cultuur, dan kun je een bezoek brengen aan de molens op de Zaanse Schans. Voor de wandelaars is het ruim 900 hectare grote Amsterdamse Bos ook een echte aanrader. Het voordeel van Amsterdam is dat je middenin de Randstad bent, vanwaar je ook gemakkelijk en snel naar andere steden in de omgeving reist zoals Haarlem en Utrecht.

Jouw bushaltes in Amsterdam

notice Opgelet er zijn 3 bushaltes in Amsterdam