You are here

With FlixBus you can travel by bus to Amsterdam

Bus van en naar Amsterdam vanaf 5 €

Meer opties

Van 1 december t/m 22 januari vindt het Amsterdam Light Festival plaats. Mis het niet!

Goedkoop naar Amsterdam? Bereid je alvast voor!

Een gracht in Amsterdam op een mooie dag

Algemene informatie over je busreis naar Amsterdam

Met de bus Amsterdam bezoeken brengt je naar één van de meest karakteristieke metropolen van Europa. De havenstad, beroemd om haar bruisende nachtleven, heeft een bijzonder rijke cultuur en biedt talloze mogelijkheden om te shoppen. Amsterdam is een unieke stad met een internationale en relaxte sfeer – al onze busreizigers vinden hier wel iets dat ze bevalt! De hoofdstad van Nederland is de thuisbasis voor de grootste Van Gogh verzameling ter wereld (en heel veel andere mooie kunst), het hoogtepunt van Nederlandse grachtenarchitectuur en dé stad om de Nederlandse cafécultuur te leren kennen.

NEMO Science Center in Amsterdam

Wat is er te zien in Amsterdam?

Een bezoek aan Amsterdam met de bus is niet compleet zonder het ingrijpende Anne Frank Huis gezien te hebben. Het huis – tegenwoordig een museum – biedt niet alleen een schat aan geschiedenis; je neemt ook een kijkje in de geheime kamers waar de familie Frank zo lang verborgen heeft gezeten. Voor onze busreizigers met een passie voor onderzoek en technologie is er het blikvangende NEMO Science Center, een museum waar het ervaren van dat wat je ziet centraal staat. Vergeet ook niet het oudste gebouw van de stad te bezoeken, de Oude Kerk. Stammend uit de 13e eeuw en tegenwoordig onderdeel van het beruchte Red Light District (De Wallen), is deze kerk een prachtig voorbeeld van Amsterdams vele gezichten. Ook mooi is het Paleis op de Dam. Het paleis wordt tegenwoordig niet meer door de koninklijke familie bewoond, maar desondanks is het alleen toegankelijk tijdens staatsbezoeken en recepties. Voor toeristen is het in plaats daarvan mogelijk het oude stadshuis te bezoeken.
De diversiteit van deze stad is wat haar tot één van de meest populaire Europese bestemmingen maakt.

Waar zijn de bushaltes/busstations in Amsterdam?

Opgelet er zijn 2 bushaltes in Amsterdam.

Bushalte Amsterdam Sloterdijk

<p>Radarweg (Orlyplein)<br />
, 1043 DT Amsterdam<br />
, Nederland</p>
, Duid de locatie aan op de kaart

Amsterdam Sloterdijk

Radarweg (Orlyplein)
1043 DT Amsterdam
Nederland

Voor meer informatie raadpleeg de

bustijden en bushaltes van Amsterdam

Bushalte Amsterdam Schiphol Airport

Aankomstpassage 39, 1118 Schiphol, NederlandDuid de locatie aan op de kaart

Amsterdam Schiphol Airport

Aankomstpassage 39
1118 Schiphol
Nederland

Voor meer informatie raadpleeg de

bustijden en bushaltes van Amsterdam

Busreis naar Amsterdam? Leer nóg meer!

Grachten in Amsterdam in de herfst

Amsterdam: Cultuur & Geschiedenis

Oorspronkelijk gesticht als vissersdorpje groeide Amsterdam snel uit tot een handelsstad en heeft zich sindsdien verder ontwikkeld tot één van Europa’s belangrijkste handelssteden en culturele metropolen. De variërende architectuur van Amsterdams talrijke antieke warenhuizen en bruggen doet terugdenken aan de beste jaren van de stad. Haar musea stellen vele meesterwerken ten toon die stammen uit de Nederlandse Gouden Eeuw, zoals Rembrandts “De Nachtwacht”. Kom je alleen voor een korte reis met de bus naar Amsterdam, bezoek dan in ieder geval het Rijksmuseum, waar je meer dan een miljoen kunst- en geschiedenisschatten kunt vinden.

Nachtaanzicht van de grachten in Amsterdam

Waar is uitgaan in Amsterdam het leukste?

Spring in de bus: Amsterdam heeft een geweldig nachtleven! Veel internationaal bekende DJ’s komen uit deze stad en het is een geliefde bestemming voor wereldwijd beroemde bands. Daarom is het geen wonder dat veel mensen puur voor het nachtleven naar de hoofdstad van Nederland komen. Absolute aanrader is een bezoek aan Paradiso, een voormalige 19e eeuwse kerk die tegenwoordig bekendstaat als de “Poptempel” van Amsterdam. Hier kun je terecht voor de beste DJ’s en grote zowel als opkomende bands uit de hele wereld. Wat we je als tip mee kunnen geven is het “London Calling” festival, welke tweemaal per jaar plaatsvindt en als springplank dient voor de leukste opkomende Britse bands. De Melkweg is een andere populaire, moderner ogende muzieklocatie. Beide gebouwen vind je rondom het Leidseplein, hét uitgaanscentrum van Amsterdam. Hier vind je bijvoorbeeld ook leuke café’s waar je ontspannen kunt buurten. Onze insider tip is het Whisky Café L & B, een piepklein, sfeervol cafeetje vlakbij het Leidseplein waar je gewoon een biertje kunt drinken, maar natuurlijk het beste geniet van de ontelbare soorten whiskies in het assortiment. Waar wacht je op? Boek jouw bus naar Amsterdam vandaag nog!