§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Bus van en naar Groningen vanaf € 5

Download de FlixBus app

Tickets boeken en opslaan

Halte-informatie

Exclusieve aanbiedingen

Bekijk de app

Uitstekende service

Milieuvriendelijk reizen

2 stuks bagage inclusief

Bekijk onze service

97% tevreden passagiers

De mening van onze klanten is heel belangrijk! Ervaar wat onze reizigers over FlixBus zeggen.

Bekijk meningen van reizigers

Veilig en milieuvriendelijk

Hoogste veiligheidseisen

Uiterst gekwalificeerde chauffeurs

Milieubewust reizen

Lees meer informatie

Snelle info over Groningen

Bustickets vanaf € 5
Bereikbare steden vanaf Groningen 41
Aantal bushaltes in Groningen 2
Land Nederland

Goedkoop naar Groningen? Bereid je alvast voor!

Stadsaanzicht van Groningen

Algemene informatie over je busreis naar Groningen

Kom je met de bus naar Groningen, dan verruil je de vier wielen al snel voor twee: Groningen is namelijk een fietsstad bij uitstek. Maar liefst 60% van al het verkeer vindt plaats op de fiets, een percentage dat nergens ter wereld zo hoog ligt! Groningen is ook een echte studentenstad en zelfs de (in gemiddelde leeftijd van de inwoners) jongste stad van Nederland. Maar liefst 50.000 studenten werken hier aan hun toekomst. Natuurlijk wordt er niet alleen gestudeerd, en daarom ontvang je bij het boeken van jouw bus Groningen natuurlijk ook het bruisende uitgaansleven dat een studentenstad als deze te bieden heeft. De universiteitscultuur is natuurlijk niet alles dat Groningen als stad definieert. Zij heeft ook een aanzienlijke rol gespeeld in de Nederlandse geschiedenis.

De Martinitoren in Groningen tegen een blauwe lucht.

Bezienswaardigheden in Groningen

Wil je met de bus Groningen ontdekken? Dan moet je de volgende attracties zeker gaan zien! Groningen is de enige grote stad van haar gelijknamige provincie (ze wordt regelmatig ook simpelweg aangeduid als Stad). Een stadswandeling is de ideale manier om deze bestemming te ontdekken, van haar Grote Markt tot aan het Museumplein. Meest bepalend voor de skyline van Groningen is sinds meer dan 500 jaar de Martinitoren. Als onderdeel van de Martinikerk, stammend uit de 13e eeuw, biedt deze 97 meter hoge toren een prachtig uitzicht over de stad. In de kerk zelf is echter ook veel te zien zoals prachtige schilderingen en het orgel dat stamt uit het jaar 1480 en bekendstaat als één van de mooiste barokorgels ter wereld.
Voor de natuurliefhebbers is het Noorderplantsoen aan te raden, een park in Engelse stijl waar het in Nederland zeer geliefde Noorderzon festival plaatsvindt. Veel geschiedenis vind je in Groningen aan het Zuiderdiep, waar een reeks betekenisvolle historische panden te vinden is, zoals het voormalige hoofdkantoor van het Nieuwsblad van het Noorden, het oude kantoor van de Dienst Gemeentewerken en het bijzondere Woon- Werkhuis Hoogland en Versteegh.

Cultuur en geschiedenis van Groningen

Groningen: Cultuur & Geschiedenis

Wil je indruk maken bij de inwoners van de stad, probeer dan eens Groningen in het Gronings te zeggen: Grönnen. Of een leuke voor de wintermaanden: ‘t is ja nuver kold ja (wat is het koud zeg!). Het lokale dialect speelt een grote rol in het dagelijkse leven van Groningen; geschiedenis echter ook! De eerste schriftelijke vermelding van de stad stamt al uit 1040, en doorheen de eeuwen heeft Groningen een grote rol gespeeld als handelsstad via haar aansluiting bij het Hanzeverbond – een handelssamenwerking tussen kooplieden doorheen Europa – in de 14e eeuw. Politiek en militair gezien is er in de Groningse geschiedenis ook veel gebeurd, zoals de conflicten tussen de Schieringers en de Vetkopers, de oorlog met Albrecht van Saksen en een heftige bezetting door de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog.
Vandaag de dag staat Groningen het beste bekend als universiteitsstad waarvan het fundament al gelegd is in 1614.

Nachtfoto van gracht in Groningen

Nachtleven in Groningen

Kom met de bus naar Groningen: de studentenstad heeft ontzettend veel te bieden qua nachtleven. Wat dacht je van uitgaan in de verschillende podia voor muziek en theater zoals poptempel Vera en De Oosterpoort? Lekker hangen gaat in café De Pintelier of in het hippere, meer loungy Tango!. Hoe later het wordt, hoe waarschijnlijker het is dat je een dansje wilt wagen. Dit gaat zeer goed in clubs als Donovan’s en Ocean 41 of, voor de meezingers onder ons, Het Feest en Ome Ko.
Nog een paar tips voor belevenissen in Groningen: escape rooms zoals Escape Hunt, de kermis einde augustus en festivals zoals Noorderzon en Pagepop. Mis ook niet het erg bijzondere Groningse jazzevenement ZomerJazzFietstour – een heuse fietstocht gecombineerd met jazzconcerten in bijzondere landelijke plekjes. Heerlijk feesten en ontspannen, en daarna weer met de bus naar huis!

Interessante weetjes over Groningen

Goedkoop naar Groningen? Dit moet je nog weten!

Groningen is niet alleen een studentenstad en een fietsstad, maar ook een echte waterstad. De stad wordt namelijk omringd door water, vanwaar men de river de Eems en zelfs Friesland kan bereiken. Op een mooie dag is Groningen dankzij al dit water ook per kano of waterfiets te verkennen, een aanbod waarvan dankbaar gebruik gemaakt wordt.
Architectuur staat in Groningen ook in het middelpunt, en klassiek gaat hier perfect hand in hand met gewaagd modern. Zo is het Goudkantoor in Renaissance-stijl een prachtig voorbeeld van het oude Groningen, en daartegenover het Groninger Museum een perfect staaltje moderne architectuur. Het kunstmuseum richt zich voornamelijk op moderne en hedendaagse kunst van lokale, nationale en internationale kunstenaars. Meer geschiedenis-gericht zijn bijv. het Noordelijk Scheepvaartmuseum en het Klokkengieterijmuseum.

Omgeving en landschap van Groningen

De omgeving van Groningen

De provincie Groningen is relatief dun bevolkt, wat veel ruimte overlaat voor een prachtig en gevarieerd landschap. Het Groninger landschap kenmerkt zich door een ruime selectie aan polders, kwelders, rivieren, meren en bossen, alle met een overvloed aan lokale flora en fauna. De fotograferende/fietsende/wandelende busreiziger haalt hier zijn hart op.
Wat zeker het bezoeken waard is, is het Oldambt, ook wel bekend als de graanschuur van Nederland. Dit prachtige gebied combineert adembenemende natuur met een rijke geschiedenis. De regio Waddenland kenmerkt zich meer door haar water en grenst aan de Waddenzee, welke in 2009 is uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Geniet hier van heerlijke buitendeuractiviteiten zoals streekmarkten en lange wandelingen. Kom met de bus naar Groningen en ervaar één van de mooiste plekken van Nederland!

Jouw bushaltes in Groningen

notice Opgelet er zijn 2 bushaltes in Groningen