You are here

With FlixBus you can travel by bus to Den Haag

Bus van en naar Den Haag vanaf 5 €

Meer opties

Goedkoop naar Den Haag? Bereid je alvast voor!

Stadsaanzicht van Den Haag

Algemene informatie over je busreis naar Den Haag

Met de bus Den Haag bezoeken is zeer aan te raden. Met haar krap 516.000 inwoners is de hoofdstad van Zuid-Holland na Amsterdam en Rotterdam de grootste gemeente van Nederland. Deze karakteristieke stad is de basis voor zowel de Nederlandse regering als het koninklijk huis en instanties zoals het Internationaal Gerechtshof en het Internationaal Strafhof. Zo is Den Haag politiek gezien de voornaamste stad van Nederland (ook al is het niet de officiële hoofdstad van het land).

Politiek is natuurlijk niet zozeer een toeristische trekpleister. Wat wel een paar goede redenen zijn om met de bus naar Den Haag te komen zijn het beroemde strand van Scheveningen, het Binnenhof en Plein en verder nog de vele mooie restaurantjes en café’s. Vanuit Den Haag reis je ook zeer gemakkelijk en snel verder naar steden zoals Rotterdam, Amsterdam en Utrecht.

Historisch pand in Den Haag

Wat is er te zien in Den Haag?

Ook al is Den Haag zeer gericht op politiek, er is in en rondom de stad meer dan genoeg te beleven. Zo is er het beroemde Mauritshuis met haar prachtige schilderijen uit de Gouden Eeuw. Of wat dacht je van een bezoekje aan Escher in Het Paleis, een museum dat zich volledig richt op het grafische werk van Maurits Cornelis Escher.

Even terugkomend op het politieke aspect van de stad: het Binnenhof is al sinds vele eeuwen de thuishaven voor de Nederlandse politiek, en zeker te weten een van de meest herkenbare plaatsen van ons mooie land. Het complex ligt om de hoek van het Mauritshuis en het Plein.

Kom je met de bus naar Den Haag, breng dan in ieder geval ook een bezoek aan Madurodam. Het staat wellicht een beetje bekend als typische tourist trap, maar de Nederlandse miniatuurstad is hartstikke leuk om een keer gezien te hebben.

Het beste overzicht van de leukste bezienswaardigheden in Den Haag vind je op de verrassend mooi vormgegeven officiële website van de stad.

Waar is mijn bushalte/busstation in Den Haag?

Bushalte Den Haag (Centraal Station Busplatform)

<p>Prins Bernhardviaduct<br />
, 2595 Den Haag<br />
, Nederland</p>
, Duid de locatie aan op de kaart

Den Haag (Centraal Station Busplatform)

Prins Bernhardviaduct
2595 Den Haag
Nederland

Voor meer informatie raadpleeg de

bustijden en bushaltes van Den Haag

Busreis naar Den Haag? Leer nóg meer!

Het Mauritshuis in Den Haag

Den Haag: Cultuur & Geschiedenis

Archeologische vondsten tonen aan dat het centrum van wat tegenwoordig Den Haag is al in 3000 v. Chr. door mensen bewoond werd. De eerste stenen bebouwing werd echter uitgevoerd door de Romeinen, in de vorm van een fort. Den Haag in haar huidige vorm is ontstaan toen graaf Floris IV van Holland in 1230 een kasteel liet bouwen. De daaropvolgende eeuwen tonen Den Haag als een groeiende nederzetting die niet in aanmerking kwam voor stadsrechten en tot speelbal werd in nationale en internationale conflicten. Zo werd de stad in de Tachtigjarige Oorlog door de Spanjaarden gebruikt als hoofdkwartier.

Verandering kwam er in de late 16e eeuw, toen de Staten-Generaal – het hoogste regeringsorgaan van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden – Den Haag koos als residentie. De bevolking groeide, en aan het einde van de 18e eeuw telde Den Haag 40.000 inwoners. Als grootste plaats in Nederland na Amsterdam en Rotterdam was Den Haag echter nog steeds een dorp. De lang-verwachte stadsrechten werden uiteindelijk toegekend tijdens de Franse bezetting van Nederland.

Mondriaan in Gemeentemuseum Den Haag

Een stuk Haagse cultuur dat je absoluut niet mag missen is het Gemeentemuseum. 2017 staat helemaal in het teken van revolutionaire kunstenaar Piet Mondriaan, en het Gemeentemuseum Den Haag is de trotse tentoonsteller van knapweg 300 van zijn schilderijen. De stukken worden van 3 juni t/m 24 september 2017 getoond. Van 10 juni t/m 17 september vindt in het museum ook de exhibitie Architectuur en interieur. Het verlangen naar stijl. plaats. Meer informatie op de website van het museum.

De skyline van Den Haag bij nacht

Waar is uitgaan in Den Haag het leukste?

Dit is niet alleen een zeer mooie stad, ze biedt ook van alles op uitgaansgebied. Kom met de bus naar Den Haag en proef het lekkerste eten, borrel lekker op een van de talloze terrasjes en ontdek de nieuwste muziek!

Qua eten zoek je het beste iets Indisch op, zoals Garoeda. De Indische eetcultuur in Den Haag komt voort uit het voormalige Nederlands-Indië. Nederlands-Indiërs brachten hun verlof hoofdzakelijk door in Den Haag en brachten de eetcultuur van “thuis” natuurlijk mee. De effecten daarvan zijn hier diepgeworteld.

Dé plek voor uitgaan in Den Haag – eten, drinken en dansen – is toch wel het Plein. Leuk is dat je hier ook regelmatig politici tegen het lijf kunt lopen. Wil je dansen, dan vind je om de hoek disco Danzig, in de Lange Houtstraat. Een drankje doe je bijvoorbeeld in De Haagsche Kluis of De Eeuwige Jachtvelden.