Bus van en naar Barcelona vanaf € 8,99

Download de FlixBus app

Tickets boeken en opslaan

Halte-informatie

Exclusieve aanbiedingen

Bekijk de app

Uitstekende service

Milieuvriendelijk reizen

2 stuks bagage inclusief

Bekijk onze service

97% tevreden passagiers

De mening van onze klanten is heel belangrijk! Ervaar wat onze reizigers over FlixBus zeggen.

Bekijk meningen van reizigers

Veilig en milieuvriendelijk

Hoogste veiligheidseisen

Uiterst gekwalificeerde chauffeurs

Milieubewust reizen

Lees meer informatie

Snelle info over Barcelona

Bustickets vanaf € 8,99
Bereikbare steden vanaf Barcelona 52
Aantal bushaltes in Barcelona 2
Land Spanje

Goedkoop naar Barcelona? Bereid je alvast voor!

Barcelona stadsaanzicht

Algemene informatie over je busreis naar Barcelona

Barcelona is een van de mooiste steden van Spanje. Deze metropool is niet alleen de hoofdstad van Catalonië en de thuisbasis van FC Barcelona; je vindt hier ook veel prachtige historische monumenten. De stad ligt tussen de zee en de bergen, wat betekent dat je busreis naar Barcelona al een weelde aan mooie landschappen toont. Eenmaal aangekomen ontspan je lekker op het strand of trek je de bergen in: het kan allebei! Montserrat bijvoorbeeld is zeer dicht bij de Catalaanse hoofdstad en biedt een geweldig uitzicht over de omliggende regio.

Met haar 1,6 miljoen inwoners is Barcelona niet alleen populair als strandbestemming, maar ook voor cultuurliefhebbers rijk aan schatten. Lees verder om meer te leren over de belangrijkste monumenten, zoals het Parc Güell, Montjuïc en vele andere.

Paleis in Barcelona

Bezienswaardigheden in Barcelona

Er is veel te zien en beleven in deze stad. Tijdens een korte trip kun je onmogelijk alles bekijken, maar een aantal locaties mag je écht niet missen. De Barceloneta is een wijk en thuis voor vissers en zeemannen, welke van de oude haven tot aan de mooiste stranden van Barcelona loopt. Het is een bruisend gebied met restaurants, terrasjes, café’s, bars en ijssalons. Weet je niet waar je moet eten, dan is er in ieder geval keuze te over!

Een echt hoogtepunt van La Barceloneta is het monument voor Christopher Columbus, welke richting de Mediterraanse Zee wijst. Montjuïc is een heuvel die tijdens je busreis Barcelona zeker een bezoek waard is. Haar hoogte (173 meter boven zee-niveau) toont één van de mooiste panorama’s van Barcelona. Hier kun je het Kasteel van Montjuïc – een militair fort uit 1640 – bezoeken of het Nationaal Paleis, waar je enkele van de beroemdste kunstwerken kunt vinden. Barcelona was lange tijd de verblijfplek van de beroemde architect Gaudi, dus zijn kunst vind je terug in veel bouwwerken. Palau Güell, Casa Battlo en Sagrada Familia zijn slechts een greep uit zijn beste werk.

Sagrada Familia in Barcelona

Barcelona: Cultuur & Geschiedenis

2.000 jaar aan geschiedenis vormt de geweldige cultuur van Barcelona. Gesticht als Barcino was deze stad vroeger ommuurd. Resten hiervan kun je nog steeds terugvinden. Barcelona was meer dan 200 jaar in handen van de islam, en werd daarna de zetel van de Kroon van Aragón. Als je het Gotische Kwartier bezoekt, dan krijg je een goed idee van hoe de stad er tussen de 8e en 15e eeuw uit heeft gezien. Ciudad Condal is vol indrukwekkende bezienswaardigheden die erop wachten ontdekt te worden.

Wil je de cultuur écht leren kennen, dan doe je Barcelona het beste te voet. Bezoek bijvoorbeeld de Eixample, waar je de beste aspecten van het modernistische Barcelona kunt zien. Wil je de Catalaanse cuisine proberen, dan biedt Via Fora veel lokale lekkernijen tegen schappelijke prijzen.

Nachtaanzicht van Barcelona

Nachtleven in Barcelona

Reis je naar Barcelona om het nachtleven te ontdekken, dan word je niet teleurgesteld. De stad is vol leven, en dat wordt ‘s avonds alleen maar meer. Begin je avond met een lekker etentje. Iedere bar serveert eten, dus stap gewoon ergens binnen. Eenmaal met een volle maag kun je naar een van de toffe nachtclubs, zoals Razzmatazz of Pacha. Razzmatazz ligt in de hippe wijk El Poblenou, en is met haar vijf verschillende areas de perfecte uitgaansgelegenheid voor jou en je vrienden. Pacha Barcelona ligt in Barceloneta, een wijk vol bars en nachtclubs.

Ga je liever rustig iets eten en drinken, dan is Bar Lobo in de Raval een goede keuze. Dit is de perfecte plek om in een ontspannen sfeer van uitstekende gerechten te genieten. Na het eten kun je ook een van hun beroemde mojitos proeven.

Standbeeld in Barcelona

Goedkoop naar Barcelona? Dit moet je nog weten!

Kom je met de bus naar Barcelona, dan mag je het monument voor Christopher Columbus niet missen. Dit standbeeld in de haven toont de beroemde ontdekkingsreiziger, schijnbaar wijzend naar de nieuwe wereld. Je zou denken dat hij naar het westen wijst, richting Amerika, maar in werkelijkheid wijst hij naar het zuid-zuid-oosten, naar een plek die eigenlijk niets met hem te maken heeft. Hij wijst wél richting de zee, en daar ligt waarschijnlijk de echte betekenis: Columbus was gewoon een grote zeevaarder.

Ieder jaar vindt op 24 september het Fiestas de la Mercè plaats. Dit is een reeks vieringen, zoals correfoc waar een groep mensen, verkleed als duivels, vuurwerk afsteken en op het ritme van de drum dansen. Onder de evenementen vind je ook het beroemde, uit de 18e eeuw daterende gebruik om een toren van mensen te maken.

De bergachtige omgeving van Barcelona

De omgeving van Barcelona

Barcelona ligt in een unieke omgeving en heeft daarom veel te bieden. De omliggende regio is prachtig: je kunt bijvoorbeeld naar het strand, of de bergen in trekken. Alles ligt op loopafstand. Slechts twee uur reizen met de bus brengt je naar de Rocky Mountain, met spectaculaire uitzichten. Als de lucht helder is kun je zelfs Majorca zien.

Jouw bushaltes in Barcelona

notice Opgelet er zijn 2 bushaltes in Barcelona