You are here

With FlixBus you can travel by bus to Barcelona

Bus van en naar Barcelona vanaf 12 €

Meer opties

Goedkoop naar Barcelona? Bereid je alvast voor!

Barcelona stadsaanzicht

Algemene informatie over je busreis naar Barcelona

Barcelona is een van de mooiste steden van Spanje. Deze metropool is niet alleen de hoofdstad van Catalonië en de thuisbasis van FC Barcelona; je vindt hier ook veel prachtige historische monumenten. De stad ligt tussen de zee en de bergen, wat betekent dat je busreis naar Barcelona al een weelde aan mooie landschappen toont. Eenmaal aangekomen ontspan je lekker op het strand of trek je de bergen in: het kan allebei! Montserrat bijvoorbeeld is zeer dicht bij de Catalaanse hoofdstad en biedt een geweldig uitzicht over de omliggende regio.

Met haar 1,6 miljoen inwoners is Barcelona niet alleen populair als strandbestemming, maar ook voor cultuurliefhebbers rijk aan schatten. Lees verder om meer te leren over de belangrijkste monumenten, zoals het Parc Güell, Montjuïc en vele andere.

Paleis in Barcelona

Wat is er te zien in Barcelona?

Er is veel te zien en beleven in deze stad. Tijdens een korte trip kun je onmogelijk alles bekijken, maar een aantal locaties mag je écht niet missen. De Barceloneta is een wijk en thuis voor vissers en zeemannen, welke van de oude haven tot aan de mooiste stranden van Barcelona loopt. Het is een bruisend gebied met restaurants, terrasjes, café’s, bars en ijssalons. Weet je niet waar je moet eten, dan is er in ieder geval keuze te over!

Een echt hoogtepunt van La Barceloneta is het monument voor Christopher Columbus, welke richting de Mediterraanse Zee wijst. Montjuïc is een heuvel die tijdens je busreis Barcelona zeker een bezoek waard is. Haar hoogte (173 meter boven zee-niveau) toont één van de mooiste panorama’s van Barcelona. Hier kun je het Kasteel van Montjuïc – een militair fort uit 1640 – bezoeken of het Nationaal Paleis, waar je enkele van de beroemdste kunstwerken kunt vinden. Barcelona was lange tijd de verblijfplek van de beroemde architect Gaudi, dus zijn kunst vind je terug in veel bouwwerken. Palau Güell, Casa Battlo en Sagrada Familia zijn slechts een greep uit zijn beste werk.

Waar is mijn bushalte/busstation in Barcelona?

Bushalte Barcelona (Bus Terminal in "Barcelona Noord")

<p>Carrer d'Ali Bei 80<br />
, 08013 Barcelona<br />
, Spanje</p>
, Duid de locatie aan op de kaart

Barcelona (Bus Terminal in "Barcelona Noord")

Carrer d'Ali Bei 80
08013 Barcelona
Spanje

Voor meer informatie raadpleeg de

bustijden en bushaltes van Barcelona

Busreis naar Barcelona? Leer nóg meer!

Sagrada Familia in Barcelona

Barcelona: Cultuur & Geschiedenis

2.000 jaar aan geschiedenis vormt de geweldige cultuur van Barcelona. Gesticht als Barcino was deze stad vroeger ommuurd. Resten hiervan kun je nog steeds terugvinden. Barcelona was meer dan 200 jaar in handen van de islam, en werd daarna de zetel van de Kroon van Aragón. Als je het Gotische Kwartier bezoekt, dan krijg je een goed idee van hoe de stad er tussen de 8e en 15e eeuw uit heeft gezien. Ciudad Condal is vol indrukwekkende bezienswaardigheden die erop wachten ontdekt te worden.

Wil je de cultuur écht leren kennen, dan doe je Barcelona het beste te voet. Bezoek bijvoorbeeld de Eixample, waar je de beste aspecten van het modernistische Barcelona kunt zien. Wil je de Catalaanse cuisine proberen, dan biedt Via Fora veel lokale lekkernijen tegen schappelijke prijzen.

Nachtaanzicht van Barcelona

Waar is uitgaan in Barcelona het leukste?

Reis je naar Barcelona om het nachtleven te ontdekken, dan word je niet teleurgesteld. De stad is vol leven, en dat wordt ‘s avonds alleen maar meer. Begin je avond met een lekker etentje. Iedere bar serveert eten, dus stap gewoon ergens binnen. Eenmaal met een volle maag kun je naar een van de toffe nachtclubs, zoals Razzmatazz of Pacha. Razzmatazz ligt in de hippe wijk El Poblenou, en is met haar vijf verschillende areas de perfecte uitgaansgelegenheid voor jou en je vrienden. Pacha Barcelona ligt in Barceloneta, een wijk vol bars en nachtclubs.

Ga je liever rustig iets eten en drinken, dan is Bar Lobo in de Raval een goede keuze. Dit is de perfecte plek om in een ontspannen sfeer van uitstekende gerechten te genieten. Na het eten kun je ook een van hun beroemde mojitos proeven.