Als je deze website niet kunt openen, bel dan naar de +31 (0) 858 881 843 of gebruik de Google Assistent-app van FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Bus van en naar Enschede

Recente updates!

Vind alle actuele informatie over onze diensten en netwerk.

Lees meer
Hoogste veiligheidseisen Uiterst gekwalificeerde chauffeurs  Milieubewust reizen.

Veilig en milieuvriendelijk

Hoogste veiligheidseisen

Uiterst gekwalificeerde chauffeurs

Milieubewust reizen

Lees meer informatie
Directe luchthavenverbindingen van en naar Amsterdam Schiphol, Brussel Zaventem Airport en vele anderen!

NIEUW! Luchthaventransfers

Rechtstreeks van en naar luchthavens zoals Amsterdam Schiphol, Brussels Airport en vele andere!

Boek nu vanaf € 4,99!
Tickets boeken en opslaan  Halte-informatie  Exclusieve aanbiedingen

Download de FlixBus-app

Tickets boeken en opslaan

Informatie over haltes

Exclusieve aanbiedingen

Bekijk de app

Geïnteresseerd in Enschede? Meer steden die bekendstaan om amusementsparken:

Goedkoop naar Enschede? Bereid je alvast voor!

Algemene informatie over je busreis naar Enschede

Enschede. De stad van FC Twente en een van de voornaamste steden van Oost-Nederland. Deze Overijsselse stad straalt rust uit, niet alleen via de stad zelf, maar ook vooral via haar prachtige omgeving. Enschede ligt ook vlakbij de Duitse grens, zodat je met onze bussen gemakkelijk de oversteek maakt naar steden zoals Bremen, Duisburg en Osnabrück.

Een paar weetjes: de stad is met haar ruim 158.000 inwoners de grootste van Overijssel, en onderdeel van de regio Twente. Enschedenaren worden dan ook wel aangeduid als Twentenaren of Tukkers.

Bezienswaardigheden in Enschede

Enschede heeft misschien niet die wereldberoemde bezienswaardigheden waar andere steden om bekend staan, maar wat dat in werkelijkheid betekent is dat je van de stad kunt genieten zonder je een weg door toeristenmenigtes te moeten banen. Slenter lekker door de mooie wijken en parken, waarbij je vroeg of laat vanzelf voorbij komt aan de altijd gezellige Oude Markt, een van de beste horecapleinen van Nederland en ook wel bekend als de huiskamer van Twente.

Bezoek ook de historische wijk Roombeek, die in 2000 het slachtoffer was van de bekende vuurwerkramp. De wijk is inmiddels opnieuw opgebouwd en mooier dan ooit. Hier vind je ook het museum TwentseWelle, gedeeltelijk gevestigd in een van Enschede’s oude textielfabrieken. Dit stukje historie past goed bij het museum, dat zich richt op de rijke geschiedenis van de Twentse regio.

Enschede: Cultuur & Geschiedenis

De nederzetting Enschede bestaat sinds de vroege middeleeuwen, en kreeg al in het jaar 1300 haar stadsrechten. Waar de plaats vooral om bekend staat is als het centrum van de textielproductie, een industrie die op gang kwam in het midden van de 19e eeuw en zorgde voor een zeer indrukwekkende bevolkingsgroei. Tegenwoordig is Enschede vooral een universiteitsstad, en heeft daarnaast ook veel te bieden in de gezondheidszorg.

Nachtleven in Enschede

In Enschede is het goed vertoeven. Het uitgaansleven is het leukste op en rondom de Oude Markt, maar goede restaurants vind je overal. Heel sfeervol is bijvoorbeeld bistro C’est Si Bon, of ga naar Grand Café Soestdijk, waar je na het eten nog lekker kunt borrelen. Voor het echte feesten ga je naar het uitgaanscentrum ‘t Bölke, feestcafé Aspen Valley of Crazy Kangeroe.