§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Bus van en naar Antwerpen vanaf € 3,99

Download de FlixBus app

Tickets boeken en opslaan

Halte-informatie

Exclusieve aanbiedingen

Bekijk de app

Uitstekende service

Milieuvriendelijk reizen

2 stuks bagage inclusief

Bekijk onze service

97% tevreden passagiers

De mening van onze klanten is heel belangrijk! Ervaar wat onze reizigers over FlixBus zeggen.

Bekijk meningen van reizigers

Veilig en milieuvriendelijk

Hoogste veiligheidseisen

Uiterst gekwalificeerde chauffeurs

Milieubewust reizen

Lees meer informatie

Snelle info over Antwerpen

Bustickets vanaf € 3,99
Bereikbare steden vanaf Antwerpen 72
Aantal bushaltes in Antwerpen 3
Land België

Goedkoop naar Antwerpen? Bereid je alvast voor!

Luchtfoto van Antwerpen

Algemene informatie over je busreis naar Antwerpen

Antwerpen is de op twee na grootste stad van België, en de op een na grootste havenstad van heel Europa (direct na Rotterdam). Daardoor is de stad een ontzettend belangrijk centrum, gespecialiseerd in het slijpen van diamanten. Kom je met de bus naar Antwerpen, dan zie je tijdens je reis waarschijnlijk al de rivier de Schelde. Antwerpen heeft haar succes als havenstad te danken aan deze indrukwekkende rivier. Tijdens een bezoek aan deze Belgische stad ga je veel van haar karakter ontdekken. En heb je genoeg tijd, dan reis je met gemak door naar de zee (slechts 88km) of naar Nederland, bijv. naar Breda. Onderneem je een busreis naar Antwerpen dan is hier echter – met haar vele musea, kerken en belangrijke historische schatten – al meer dan genoeg te beleven!

Plein in Antwerpen

Bezienswaardigheden in Antwerpen

De architectuur van Antwerpen is prachtig en geeft de stad een heel eigen karakter. De vele historische gebouwen stammen uit de Middeleeuwen, Gotiek, Barok en Jugendstil. Wil je een van de oudste gebouwen zien, bezoek dan middeleeuws kasteel Het Steen. De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is een van de mooiste voorbeelden van gotische architectuur. Kom je met de bus naar Antwerpen, dan heb je ook een ruime keuze aan musea. In het Rubenshuis vind je een indrukwekkende verzameling van Belgische en internationale hedendaagse kunst. In het Diamant-Pavillon ontdek je waarom Antwerpen in deze branche zo bekend is. Tenslotte is er nog de Sint-Jacobskerk, gebouwd als onderkomen voor bedevaarders op weg naar Santiago de Compostella. Deze kerk is vooral bekend als de laatste rustplaats van kunstschilder Peter Paul Rubens.

Het Steen in Antwerpen

Antwerpen: Cultuur & Geschiedenis

Antwerpen is een stad met een lange geschiedenis en een rijke cultuur. De stad is ontstaan uit twee nederzettingen, en er zijn bewijzen dat ze oorspronkelijk uit de Romeinse tijd stamt. De eerste grote economische groei was echter in de 12e eeuw, toen de haven van Brugge in problemen kwam. In de 14e eeuw was de stad inmiddels al uitgegroeid tot het belangrijkste West-Europese centrum voor financiën en handel. Religische conflicten gooiden in 16e eeuw roet in het eten, met als gevolg dat de Schelde voor scheepvaart gesloten werd, met alle economische gevolgen van dien. Antwerpen kon pas laat in de 19e eeuw haar voormalige economische status weer opbouwen, een voortdurende groei die alleen door de twee wereldoorlogen afgeremd werd.

Nachtfoto van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen

Nachtleven in Antwerpen

Een busreis naar Antwerpen brengt je naar een stad die jong is en vol leven. De stad telt zo’n 10.000 studenten, die intensief van het bruisende nachtleven genieten. De nachtclubs vind je vooral langs de rivier, maar café’s en bars vind je overal in de stad. Een perfecte nacht in Antwerpen begint met een goede hap. Met een lege maag tref of ontmoet je vrienden in de leuke café’s, zoals Pelgrom vlakbij de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. De kroeg bevindt zich in een met kaarsen belichte kelder, waar je de beste Belgische bieren en lekkernijen kunt proeven. Ben je daarna nog energiek genoeg, dan ga je helemaal uit je dak in Noxx Antwerpen, een van de grootste en meest geliefde clubs van België.

Jouw bushaltes in Antwerpen

notice Opgelet er zijn 3 bushaltes in Antwerpen