You are here

With FlixBus you can travel by bus to Utrecht

Bus van en naar Utrecht vanaf 5 €

Meer opties

Goedkoop naar Utrecht? Bereid je alvast voor!

Algemene informatie over Utrecht

Algemene informatie over je busreis naar Utrecht

Kom je met de bus naar Utrecht, dan heb je al snel het gevoel dat deze mooie stad het kleine zusje is van Amsterdam. Utrecht heeft echter een geheel eigen karakter, welke voortkomt uit haar gezellige terrassen, universiteit (en bijbehorende studenten), grachten en unieke Domtoren. In deze Domstad wandel je heerlijk langs de grachten, welke uitgeroepen zijn tot de mooiste van heel Europa, om in een van de gezellige cafétjes wat te eten en te drinken. Met haar krap 500.000 inwoners is Utrecht weliswaar de vierde stad van Nederland, maar het voelt er nooit alsof het zo ontzettend druk is. The Lonely Planet heeft de stad zelfs omschreven als “bizar onderbezocht”, wat hoogstwaarschijnlijk ligt aan de kleine afstand tussen Utrecht en Amsterdam – de no-brainer voor toeristen in Nederland. Qua sfeer en uiterlijk doet Utrecht echter absoluut niet onder voor de Nederlandse hoofdstad, en wij raden een citytrip naar deze stad dan ook ten zeerste aan.

Bezienswaardigheden in Utrecht

Wat is er te zien in Utrecht?

Jouw bus naar Utrecht komt aan op het bekende Jaarbeursplein, vanwaar je direct het minstens zo bekende Beatrix Theater kunt zien. Vanaf hier heb je twee opties: één van de vele evenementen in de Jaarbeurs bezoeken of via het Centraal Station in een kwestie van minuten naar het centrum lopen. Als bezoeker heb je in Utrecht de binnenstadse bus eigenlijk niet nodig, want alle bezienswaardigheden liggen op loopafstand. Slenter door de vele typische Nederlandse straatjes totdat je onder de Dom staat, een gothische kerk met de hoogste toren van Nederland (112,32 meter) en hét visitekaartje van Utrecht. Beklim de 465 treden en je wordt beloond met een prachtig uitzicht over de stad. Weer beneden weet je inmiddels precies waar de grachten liggen, dus baan je een weg naar de Utrechtse Oudegracht die dwars door de stad loopt. De grachten hebben een grote rol gespeeld in Utrechts geschiedenis als handelsstad, en als je goed op de architectuur let kun je nog veel voormalige warenhuizen ontdekken. Net zoals in Amsterdam worden er ook rondvaarten door de grachten van Utrecht aangeboden.
Voor de Nijntjefans is er nog het dick bruna huis, waar je een expositie over deze bekende ontwerper en natuurlijk zijn wereldberoemde konijn kunt zien.

Voor meer informatie over wat er allemaal te beleven is in Utrecht kun je terecht op het officiële toerismeportaal Bezoek Utrecht.

Waar is mijn bushalte/busstation in Utrecht?

Bushalte Utrecht (Centraal Station)

<p>Croeselaan 6<br />
, 3521 AR Utrecht<br />
, Nederland</p>
, Duid de locatie aan op de kaart

Utrecht (Centraal Station)

Croeselaan 6
3521 AR Utrecht
Nederland

Voor meer informatie raadpleeg de

bustijden en bushaltes van Utrecht

Busreis naar Utrecht? Leer nóg meer!

Cultuur en geschiedenis van Utrecht

Utrecht: Cultuur & Geschiedenis

De geschiedenis van Utrecht begint als castellum. Dit fort maakte onderdeel uit van de verdedingsgordel langs de noordelijke grens van het Romeinse Rijk. Nadat de Romeinen vertrokken bleef het een geliefde vesting onder de strijdende Friezen en Franken, totdat de plaats vanaf de 7e eeuw een christelijke functie kreeg. In deze functie vergaarde de toenmalige nederzetting steeds meer macht en de Domkerk werd gebouwd. Utrecht kreeg in de 12e eeuw haar stadsrechten, wat het begin betekende van Utrecht als handelsstad. Doorheen de opeenvolgende eeuwen werden de verschillende grachten gegraven en was het stadsgebied het onderwerp van vele conflicten. Desondanks kon Utrecht uitgroeien tot de grootste stad van de noordelijke Nederlanden, een status die ze tot het midden van de 16e eeuw behield. In de 16e en 17e eeuw heeft Utrecht ook nog een grote rol gespeeld in de Nederlandse schilderkunst via haar Utrechtse School, waaruit vele bekende Nederlandse schilders voort zijn gekomen.

Nachtleven van Utrecht

Waar is uitgaan in Utrecht het leukste?

Als studentenstad biedt Utrecht veel voor het uitgaan. Zo worden de tofste concerten en feesten in TivoliVredenburg en De Helling gehouden. Voor beurzen en grote evenementen is de Jaarbeurs dé locatie bij uitstek. Liefhebbers van musicals kunnen zeer goed terecht in het Beatrix Theater, al sinds 1999 een begrip in de Nederlandse theaterwereld.
In Utrecht uit eten gaan doe je zeer gezellig in Café Olivier, een voormalige kerk en nu ingericht als Belgisch biercafé met een bierkaart die minstens nét zo groot is als het normale menu. De beste verse friet vind je in de Frietwinkel en houd je meer van Aziatisch dan ga je langs bij het goed-bewaarde geheim Kimmade.
Later op de avond wil je waarschijnlijk nog lekker naborrelen en/of goede dansmuziek opzoeken. Dat eerste doe je zeer goed in De Drie Dorstige Herten, in cocktailbar Tales & Spirits of in de karakteristieke kelder ‘t Oude Pothuys. Voor het tweede kunnen we je feestcafé ‘t Pakhuis aanraden, het alternatieve ACU en het heerlijk retro Aus der Reihe Derrick.