You are here

With FlixBus you can travel by bus to Gent

Bus van en naar Gent vanaf 5 €

Meer opties

Goedkoop naar Gent? Bereid je alvast voor!

Algemene informatie over Gent

Algemene informatie over je busreis naar Gent

Gent ligt aan de kruising van de rivieren Lys en Schelde en is één van de mooiste steden van België. De stad telt ongeveer 250.000 inwoners en heeft een geweldig rijke geschiedenis waaruit een deel van Europa’s mooiste architectuur voortgekomen is. Wandelen door de straten van Gent is als een tijdreis: kathedralen, kerken, kastelen en oude huizen bieden haar bezoekers geweldige uitzichten!
Wanneer je met de bus aankomt in Gent, bezoek dan kasteel Gravensteen. Het is geschikt voor de hele familie en ligt in hartje centrum. Dit middeleeuwse kasteel heeft een grote rol gespeeld in veel van Gents historische momenten. Neem ook een kijkje in Klein Begijnhof, een klein maar prachtig historisch kwartier. Dit stukje van de stad wordt gekenmerkt door haar unieke kleine winkeltjes en bruisende cultuur. Reis met FlixBus naar Gent en ontdek het zelf!

Bezienswaardigheden in Gent

Wat is er te zien in Gent?

Gents historische centrum is een van de hoofdredenen om deze stad in Oost-Vlaanderen te bezoeken. Hier vind je alle hoofdattracties, zoals de Sint-Baafskathedraal, de Belfort, het Stadhuis en de Vrijdagmarkt. De Sint-Baafskathedraal telt een aantal wereldberoemde kunstschatten zoals De aanbidding van het Lam Gods van Jan van Eyck en de Bekering van Sint-Bavo van Peter Paul Rubens, zowel als adembenemende gothische architectuur. De Belfort – gebouwd in de 14e eeuw – is het symbool van Gents onafhankelijkheid. Het Stadhuis is één van de opvallendste gebouwen van de stad. Dit unieke bouwwerk is zeker een bezoek waard.
Gedurende de Middeleeuwen was de Vrijdagmarkt het hart van Gent, waar zelfs eens een bloederige strijd tussen gilden heeft plaatsgevonden. Tegenwoordig kun je hier in totale rust op een terrasje zitten, langs de marktkramen lopen of lekker uit eten.
Qua musea kunnen wij het Museum van Gent ‘STAM’ aanraden, waar je veel kunt leren over Gents geschiedenis en de geschiedenis van steden in het algemeen. De schat aan kunst is hier uniek en telt talloze schilderijen, juwelen, keramiek en nog veel meer. Bezoek ook het Museum voor Schone Kunsten, thuisbasis voor schilderijen van de 15e tot de 20e eeuw. Boek vandaag nog jouw busreis naar Gent: een geweldige stad wacht op je!

Waar is mijn bushalte/busstation in Gent?

Bushalte Gent (Dampoort)

<p>Oktrooiplein<br />
, 9000 Gent<br />
, België</p>
, Duid de locatie aan op de kaart

Gent (Dampoort)

Oktrooiplein
9000 Gent
België

Voor meer informatie raadpleeg de

bustijden en bushaltes van Gent

Busreis naar Gent? Leer nóg meer!

Cultuur en geschiedenis van Gent

Gent: Cultuur & Geschiedenis

Bewijs toont aan dat de eerste menselijke vestigingen in de Gentse regio al in de prehistorische tijd plaats hebben gevonden. Desondanks duurde het tot de Middeleeuwen voordat het uitgroeide tot een stad, de Sint-Pietersabdij gebouwd werd en de regio zich toelegde op handel. Gent werd gedurende de 11e en 12e eeuw een zeer belangrijke handelsstad, voornamelijk vanwege haar doekproductie. Tijdens deze periode begon ook de bouw van kasteel Gravensteen.
Tijdens het heerschap van Philip II leed de stad onder religieuze conflicten tussen Katholieken en Protestanten, totdat Gent in de 18e eeuw onderdeel werd van het Franse Keizerrijk. Dit zette een explosieve groei in gang en verdriedubbelde het aantal inwoners.
Vandaag de dag is Gent de hoofdstad van Oost-Vlaanderen en organiseert ieder jaar vele concerten, festivals en andere evenementen zoals het Lichtfestival, waar internationale artiesten de stad creatief oplichten. Een busreis naar Gent loont zich!

Het nachtleven van Gent

Waar is uitgaan in Gent het leukste?

Kom je ‘s avonds met de bus naar Gent, dan zie je een hele andere kant van deze mooie stad. Na zonsondergang is Gent namelijk nog spectaculairder met haar belichte gebouwen die een magische atmosfeer creëren. Er is veel te doen en te zien in Gent, van café’s tot bioscopen en concerten, theaters en clubs. Wil je de avond dansend doorbrengen, bezoek dan “Charlatan”, één van Gents meest populaire uitgaansgelegenheden. Is dit niet je smaak, dan zijn er rondom het stadscentrum meer dan genoeg andere bars, clubs en cafétjes, zoals “De Dulle Griet”, de “Trollekelder” en “Club 69”! Of je een fan bent van de Belgische biercultuur of tot diep in de nacht op de dansvloer wilt staan (of beide), dan zul je tijdens je reis naar Gent niet teleurgesteld worden.