You are here

With FlixBus you can travel by bus to Breda

Bus van en naar Breda vanaf 7 €

Meer opties

Goedkoop naar Breda? Bereid je alvast voor!

Stadsaanzicht van Breda

Algemene informatie over je busreis naar Breda

Parel van het Zuiden. Deze prachtige studentenstad in het zuidelijke puntje van Noord-Brabant doet haar bijnaam eer aan. Kom je met de bus naar Breda, dan ga je genieten van een geweldige studentencultuur, een gezellige en compacte historische binnenstad met de leukste terrassen en kroegen en een waar mengsel van culturen.

Een paar feiten op een rijtje. Per 2015 had Breda ongeveer 180.000 inwoners – of Bredanaren. De Oranje-Nassaus hebben hier een tijd gewoond, wat Breda de status van Oranjestad gaf. Tenslotte: Breda is een zeer leuke carnavalsstad, en staat tijdens dit jaarlijkse evenement bekend als Kielegat.

De Onze-Lieve-Vrouwekerk in Breda

Wat is er te zien in Breda?

De historische binnenstad van Breda is tijdens de oorlog gelukkig intact gebleven, wat het slenteren altijd interessant maakt. Zonder specifiek naar bezienswaardigheden te zoeken, vind je in Breda ontzettend veel mooie architectuur en gezellige hoekjes. Wil je desondanks toch de hot spots bekijken, bezoek dan in ieder geval de haven van Breda. Hier kun je altijd rondvaarten vinden, die je langs monumentale panden en bijv. het Spanjaardsgat voeren. Loop je door de binnenstad, dan kom je in ieder geval langs de Grote Markt, waar Breda’s Onze-Lieve-Vrouwekerk staat. Dit uit de 15e eeuw stammende monument is een van de belangrijkste en meest imposante bouwwerken van Breda, dus kijk even binnen als je de kans krijgt.

Op mooie dagen is het Park Valkenberg dé plek waar studenten komen om lekker af te koelen. De gezelligheid spat er vanaf in dit groene park achter het Kasteel van Breda, en ben je geïnteresseerd, dan vind je hier ook veel cultuurgoed.

Waar zijn de bushaltes/busstations in Breda?

Opgelet er zijn 2 bushaltes in Breda.

Bushalte Breda (Centraal Station)

<p>Stationslaan<br />
, 4815 Breda<br />
, Internationale bushalte (Stationslaan)<br />
, Nederland</p>
, Duid de locatie aan op de kaart

Breda (Centraal Station)

Stationslaan
4815 Breda
Internationale bushalte (Stationslaan)
Nederland

Voor meer informatie raadpleeg de

bustijden en bushaltes van Breda

Bushalte Breda Prinsenbeek

<p>Hoge Mosten<br />
, 4822 Breda<br />
, International Busstop Prinsenbeek<br />
, Nederland</p>
, Duid de locatie aan op de kaart

Breda Prinsenbeek

Hoge Mosten
4822 Breda
International Busstop Prinsenbeek
Nederland

Voor meer informatie raadpleeg de

bustijden en bushaltes van Breda

Busreis naar Breda? Leer nóg meer!

Afbeelding van het Kasteel van Breda

Breda: Cultuur & Geschiedenis

Breda vindt haar oorsprong als lening van het Heilige Romeinse Rijk aan Henry van Brunesheim, en werd gebruikt als strategische vesting. Politisch gezien kreeg de stad door de eeuwen heen echter ook steeds meer betekenis, bijzonder nadat ze in handen kwam van het Huis Oranje-Nassau.

De Brabantse stad heeft een belangrijke rol gespeeld in de Tachtigjarige Oorlog, gedurende welke ze lange tijd in Spaanse handen was. Na een 9-jaar lange bezetting werd de stad echter heroverd toen schipper Adriaen van Bergen het idee had om soldaten in zijn turfschip te verstoppen. Uiteindelijk voerden twee neven het daadwerkelijke plan uit en voeren met hun dodelijke lading het Kasteel van Breda binnen. Deze verrassingsaanval was teveel voor de Spanjaarden, en Breda kwam terug in Nederlandse handen (en in 1625 weer in Spaanse).

In de Tweede Wereldoorlog werd Breda bezet door de Duitsers. Zij kwam echter op 29 oktober 1944 weer terug in Nederlandse handen, nadat de Poolse Generaal Maczek door middel van een meesterzet de Duitsers kon flankeren, en zo de stad heroverde zonder burgerslachtoffers. Een deel van Bevrijdingsdag wordt ieder jaar nog gewijd aan deze Poolse held en zijn soldaten, en doorheen de stad vind je straatnamen en monumenten die de Bredanaren regelmatig herinneren aan de oorlog. Het levensverhaal van Generaal Maczek en zijn band met Nederland is erg bijzonder en lees je op Wikipedia.

Nachtaanzicht van de Haven van Breda

Waar is uitgaan in Breda het leukste?

Dankzij haar compacte centrum bezoek je in Breda gemakkelijk meerdere locaties op een avond. Ga eerst lekker uit eten in ‘t Hart van Breda, Bruxelles of De Boterhal. Vanaf daar begint je kroegentocht! Eerst een Guinness in de Irish Pub aan de Grote Markt, daarna de beste jamsessies (op dinsdagavond) in het altijd gezellige en internationaal georiënteerde Café de Speeltuin. In beide cafés breng je gemakkelijk de hele avond door, maar ben je niet zo lang in Breda dan wil je in ieder geval nog even naar de Spinola, een boot omgebouwd tot bruin café. De écht late uurtjes breng je door in Café de Nachtwacht, waar de grote dansvloer als een magneet werkt.

Dit is slechts een kleine greep uit wat het Bredase nachtleven te bieden heeft. Iedere straat in de binnenstad lijkt volgepakt te zijn met kroegen en nachtclubs, er is keuze te over!