Bus van en naar Maastricht

Veiligheid en gezondheid

Houd jezelf en anderen veilig als je met ons reist.
Meer informatie

Download de FlixBus-app

Tickets boeken en opslaan Informatie over haltes Exclusieve aanbiedingen
Bekijk de app

NIEUW! Luchthaventransfers

Rechtstreeks van en naar luchthavens zoals Amsterdam Schiphol, Brussels Airport en vele andere!
Boek nu vanaf € 4,99!

Duurzaam reizen

FlixBus is een van de meest milieuvriendelijke manieren om te reizen in vergelijking met een auto of vliegtuig.
Lees meer informatie

Op deze pagina


Bushaltes in Maastricht

Opmerking: je ticket bevat de meest actuele adresgegevens.

Ontdek alle bestemmingen

Veelgestelde Vragen

Je hoeft je geen zorgen te maken over je bagage als je met FlixBus naar Maastricht gaat. Per ticket mag je GRATIS één stuk handbagage (30x42x18 cm, max. 7 kg) en één stuk ruimbagage (50x80x30 cm, max. 20 kg) meenemen. Ga naar deze pagina voor meer informatie over extra of speciale bagage. Veel van onze bussen hebben ook fietsendragers en/of speciale fietshoezen zodat je je fiets kunt meenemen. Ga naar deze link voor meer informatie over je fiets meenemen naar Maastricht en check deze link voor de prijzen van fietsvervoer.
Ja, kinderen onder de 15 hebben recht op een gereduceerd tarief voor ritten naar Maastricht. Wij berekenen het goedkoopste tarief voor jou, op basis van alle beschikbare kortingen. Als de totale prijs met korting lager is dan het kindertarief, geldt ook die lagere prijs voor kinderen. Ga voor meer informatie naar ons beleid voor reizen met kinderen en check wanneer een kinderzitje vereist is. Opvouwbare kinderwagens mogen gratis mee in de bus naar Maastricht.
Een busticket kopen naar Maastricht is eenvoudig. Het makkelijkste is je ticket online boeken op de website of de gratis FlixBus-app. Daar vind je ook de beste deals. Voor je busrit naar Maastricht kun je ook een zitplaats reserveren, op basis van beschikbaarheid. Je hebt keuze uit verschillende soorten stoelen, zoals panorama-, tafel- en bedstoelen. FlixBus accepteert verschillende betaalmethoden, zoals creditcards, PayPal, Google Pay en Apple Pay zodat je je busticket naar Maastricht eenvoudig en veilig kunt betalen. Selecteer je favoriete betaalmethode bij het afrekenen.
Met de FlixBus naar Maastricht gaan is makkelijk met verbindingen vanaf 68 verschillende steden. Geniet tijdens je busrit naar Maastricht van extra beenruimte, stopcontacten en toiletten. De meeste bussen bieden ook gratis Wi-Fi aan. Vergeet je oplader dus niet zodat je je telefoon kunt opladen met onze stopcontacten aan boord. Reis met onze nachtbussen en bespaar op accommodatie.
Maastricht heeft 2 bushaltes. Bezoek deze pagina en vind de bushaltes terug op de kaart.
FlixBus biedt voordelige busreizen naar Maastricht, met prijzen al vanaf 2,99 €, afhankelijk van je vertrekhalte.
Om je busticket naar Maastricht te gebruiken, laat je gewoon de QR-code uit de e-mailbevestiging of op je FlixBus-app zien aan de chauffeur. Je ticket afdrukken hoeft niet!
Ja, alle bussen van FlixBus naar Maastricht zijn geschikt voor passagiers met beperkte mobiliteit. We streven ernaar om onze bussen zo comfortabel en toegankelijk mogelijk te maken voor passagiers met een handicap of beperkte mobiliteit. Hulpdieren zijn toegestaan aan boord van alle bussen van FlixBus die reizen naar Maastricht. Het vervoer van (opvouwbare) rolstoelen, loophulpmiddelen en andere mobiliteitshulpmiddelen is gratis.

Goedkoop naar Maastricht? Bereid je alvast voor!

Algemene informatie over je busreis naar Maastricht

Naar Maastricht bus je met ons voordelig, bijvoorbeeld voor het carnaval, de studenten of een stadsbeeld waar de geschiedenis van de gevels spat! De hoofdstad van Limburg is volgens vele historici de oudste vestiging van Nederland (sommige zeggen Nijmegen) en definitief één van de twee carnavalshoofdsteden van het land (Den Bosch is hier natuurlijk nummer twee). De rijke cultuur, het echte Limburgse dialect en de ontzettend gezellige sfeer maken Maastricht tot een stad waar je je als reiziger direct op je plek voelt.

Fijn weetje: onze bussen naar Maastricht komen aan op het Stationsplein, vanwaar je direct het centrum in loopt richting je hostel of naar een van de vele bezienswaardigheden die de stad rijk is.

Bezienswaardigheden in Maastricht

Mestreech (zoals Limburgers de stad noemen) kun je op veel verschillende manieren genieten. Slenter je ontspannen door de stad, dan kom je zonder twijfel langs vele van de 1677 Rijksmonumenten die stuk voor stuk een stukje van Maastrichts rijke geschiedenis prijsgeven. Of leg je op een zonnige dag aan de oever van de Maas en droom lekker weg.

Neem je een bus naar Maastricht voor de bezienswaardigheden, dan bezoek je in ieder geval de Sint Servaasbasiliek – de schijnbaar oudste kerk van Nederland (ook hier zijn de meningen verdeeld) – en zijn buurman de Sint Janskerk. De respectievelijk katholieke en protestantse kerken zijn beide meer dan 500 jaar oud. Net buiten de stad vind je het Fort Sint Pieter en haar bijbehorende grotten, gebouwd als verdediging tegen de Fransen. Het fort is vol verhalen en vanaf de muren heb je een prachtig uitzicht over Maastricht. De grotten van de Sint Pietersberg zijn gevormd door mijnwerkers die hier jarenlang mergel hebben gewonnen. Het vele werk heeft zich geloond, want een bezoek aan dit tegenwoordig voor bezoekers toegankelijke ondergrondse netwerk is écht de moeite waard.

Maastricht biedt nog veel meer dat we hier niet kwijt kunnen, maar het Vrijthof is zeker nog een vermelding waard. Op dit grote plein is altijd wel iets te doen, van carnavalsevenementen tot concerten tot een grote ijsbaan in hartje winter.

Maastricht: Cultuur & Geschiedenis

Maastricht als nederzetting is rond het jaar 50 voor Christus ontstaan toen de Romeinen het gebied veroverden. Ze noemden de nieuwe stad Trajectum ad Mosam, wat letterlijk oversteek bij de Maas betekent en gebruikten de strategische ligging om snel te kunnen communiceren tussen Gallië (Frankrijk) en Duitsland.

Na de Romeinen kwamen de christenen, onder leiding van de bisschop St. Servaas die de eerste kerk van Maastricht stichtte. Zijn naam vind je tegenwoordig nog regelmatig terug in de vele historische gebouwen. Gedurende de Middeleeuwen ontwikkelde de stad zich in razend tempo verder en kreeg zelfs een stadsmuur. Deze extra verdediging kwam goed van pas ten tijde van de Tachtigjarige Oorlog met Spanje, waarin Maastricht een belangrijke rol speelde. Desalniettemin kwam de stad toch in handen van de Spanjaarden, werd ruim 50 jaar later heroverd en kwam vervolgens nogmaals in buitenlandse handen tijdens de Napoleontische oorlogen.

In de 19e eeuw werd Maastricht de eerste Nederlandse industriële stad met een focus op pottenbakkerijen en papierfabrieken. De 20e eeuw bracht de stad veel internationale bekendheid toen de Zuid-Limburgse regio zich aansloot bij de Euregio Maas-Rijn, populair vanwege haar natuurlijke schoonheid.

Nachtleven in Maastricht

Kom met de bus naar Maastricht: de stad heeft genoeg te bieden voor de meest fanatieke kroegtijger. Degenen die gewoon lekker uit eten willen gaan of rustig van een speciaalbiertje willen genieten halen hier echter ook hun hart op. Dat speciaalbiertje drink je het beste in Café In Den Ouden Vogelstruys, al eeuwenlang een begrip. Begint je maag te knorren, dan ga je naar het door België geïnspireerde Witloof of probeer je het typisch Limburgse zoervleis (zuurvlees) in Café Sjiek.

Het Maastrichtse studentenleven ontdek je in kroegen zoals Studentencafé de Beurs, cocktails vind je in gewelfkelder Quasi Molo en voor de dansers is er De Kadans. Wil je vanaf hier nog verder, vraag dan het beste een van je nieuwe vrienden waar zij de avond afsluiten. In de kroegen zelf vind je namelijk de échte insider-tips.

Goedkoop naar Maastricht? Dit moet je nog weten!

Wist je dat Maastricht eigenlijk helemaal niet bij Nederland zou moeten horen? Geografisch gezien hoort het grootste gedeelte van de provincie Limburg eigenlijk bij België. Toen onze zuiderburen zich in 1830 van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden afscheidden, besloot Generaal Dibbets – loyaal aan het Huis van Oranje-Nassau en destijds bevelhebber van Maastricht – koste wat kost de stad te behouden voor de Nederlanders.

Maastricht is ook de officiële geboorteplaats van de Europese Unie. Het Verdrag van Maastricht uit 1992 is hiervoor verantwoordelijk. In dit verdrag is ook de basis gelegd voor de invoering van de Economische en Monetaire Unie en onze Europese gemeenschappelijke munt, de Euro.

De omgeving van Maastricht

Maastricht bevindt zich in een van de mooiste regio’s van Nederland en daarom is er ook buiten de stad van alles te beleven. Wat dacht je van een dagtochtje naar het Belgische Luik, slechts een ruim half uur met de bus vanaf Maastricht? Of neem een kijkje bij het Drielandenpunt waar de grenzen tussen Nederland, België en Duitsland elkaar ontmoeten.


De service aan boord is afhankelijk van de beschikbaarheid