Bus van en naar Maastricht

Recente updates!

Vind alle actuele informatie over onze diensten en netwerk.
Lees meer

Download de FlixBus-app

Tickets boeken en opslaan Informatie over haltes Exclusieve aanbiedingen
Bekijk de app

NIEUW! Luchthaventransfers

Rechtstreeks van en naar luchthavens zoals Amsterdam Schiphol, Brussels Airport en vele andere!
Boek nu vanaf € 4,99!

Duurzaam reizen

FlixBus is een van de meest milieuvriendelijke manieren om te reizen in vergelijking met een auto of vliegtuig.
Lees meer informatie

Op deze pagina


Bushaltes in Maastricht

Opmerking: je ticket bevat de meest actuele adresgegevens.

Ontdek alle bestemmingen

Goedkoop naar Maastricht? Bereid je alvast voor!

Algemene informatie over je busreis naar Maastricht

Naar Maastricht bus je met ons voordelig, bijvoorbeeld voor het carnaval, de studenten of een stadsbeeld waar de geschiedenis van de gevels spat! De hoofdstad van Limburg is volgens vele historici de oudste vestiging van Nederland (sommige zeggen Nijmegen) en definitief één van de twee carnavalshoofdsteden van het land (Den Bosch is hier natuurlijk nummer twee). De rijke cultuur, het echte Limburgse dialect en de ontzettend gezellige sfeer maken Maastricht tot een stad waar je je als reiziger direct op je plek voelt.

Fijn weetje: onze bussen naar Maastricht komen aan op het Stationsplein, vanwaar je direct het centrum in loopt richting je hostel of naar een van de vele bezienswaardigheden die de stad rijk is.

Bezienswaardigheden in Maastricht

Mestreech (zoals Limburgers de stad noemen) kun je op veel verschillende manieren genieten. Slenter je ontspannen door de stad, dan kom je zonder twijfel langs vele van de 1677 Rijksmonumenten die stuk voor stuk een stukje van Maastrichts rijke geschiedenis prijsgeven. Of leg je op een zonnige dag aan de oever van de Maas en droom lekker weg.

Neem je een bus naar Maastricht voor de bezienswaardigheden, dan bezoek je in ieder geval de Sint Servaasbasiliek – de schijnbaar oudste kerk van Nederland (ook hier zijn de meningen verdeeld) – en zijn buurman de Sint Janskerk. De respectievelijk katholieke en protestantse kerken zijn beide meer dan 500 jaar oud. Net buiten de stad vind je het Fort Sint Pieter en haar bijbehorende grotten, gebouwd als verdediging tegen de Fransen. Het fort is vol verhalen en vanaf de muren heb je een prachtig uitzicht over Maastricht. De grotten van de Sint Pietersberg zijn gevormd door mijnwerkers die hier jarenlang mergel hebben gewonnen. Het vele werk heeft zich geloond, want een bezoek aan dit tegenwoordig voor bezoekers toegankelijke ondergrondse netwerk is écht de moeite waard.

Maastricht biedt nog veel meer dat we hier niet kwijt kunnen, maar het Vrijthof is zeker nog een vermelding waard. Op dit grote plein is altijd wel iets te doen, van carnavalsevenementen tot concerten tot een grote ijsbaan in hartje winter.

Maastricht: Cultuur & Geschiedenis

Maastricht als nederzetting is rond het jaar 50 voor Christus ontstaan toen de Romeinen het gebied veroverden. Ze noemden de nieuwe stad Trajectum ad Mosam, wat letterlijk oversteek bij de Maas betekent en gebruikten de strategische ligging om snel te kunnen communiceren tussen Gallië (Frankrijk) en Duitsland.

Na de Romeinen kwamen de christenen, onder leiding van de bisschop St. Servaas die de eerste kerk van Maastricht stichtte. Zijn naam vind je tegenwoordig nog regelmatig terug in de vele historische gebouwen. Gedurende de Middeleeuwen ontwikkelde de stad zich in razend tempo verder en kreeg zelfs een stadsmuur. Deze extra verdediging kwam goed van pas ten tijde van de Tachtigjarige Oorlog met Spanje, waarin Maastricht een belangrijke rol speelde. Desalniettemin kwam de stad toch in handen van de Spanjaarden, werd ruim 50 jaar later heroverd en kwam vervolgens nogmaals in buitenlandse handen tijdens de Napoleontische oorlogen.

In de 19e eeuw werd Maastricht de eerste Nederlandse industriële stad met een focus op pottenbakkerijen en papierfabrieken. De 20e eeuw bracht de stad veel internationale bekendheid toen de Zuid-Limburgse regio zich aansloot bij de Euregio Maas-Rijn, populair vanwege haar natuurlijke schoonheid.

Nachtleven in Maastricht

Kom met de bus naar Maastricht: de stad heeft genoeg te bieden voor de meest fanatieke kroegtijger. Degenen die gewoon lekker uit eten willen gaan of rustig van een speciaalbiertje willen genieten halen hier echter ook hun hart op. Dat speciaalbiertje drink je het beste in Café In Den Ouden Vogelstruys, al eeuwenlang een begrip. Begint je maag te knorren, dan ga je naar het door België geïnspireerde Witloof of probeer je het typisch Limburgse zoervleis (zuurvlees) in Café Sjiek.

Het Maastrichtse studentenleven ontdek je in kroegen zoals Studentencafé de Beurs, cocktails vind je in gewelfkelder Quasi Molo en voor de dansers is er De Kadans. Wil je vanaf hier nog verder, vraag dan het beste een van je nieuwe vrienden waar zij de avond afsluiten. In de kroegen zelf vind je namelijk de échte insider-tips.

Goedkoop naar Maastricht? Dit moet je nog weten!

Wist je dat Maastricht eigenlijk helemaal niet bij Nederland zou moeten horen? Geografisch gezien hoort het grootste gedeelte van de provincie Limburg eigenlijk bij België. Toen onze zuiderburen zich in 1830 van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden afscheidden, besloot Generaal Dibbets – loyaal aan het Huis van Oranje-Nassau en destijds bevelhebber van Maastricht – koste wat kost de stad te behouden voor de Nederlanders.

Maastricht is ook de officiële geboorteplaats van de Europese Unie. Het Verdrag van Maastricht uit 1992 is hiervoor verantwoordelijk. In dit verdrag is ook de basis gelegd voor de invoering van de Economische en Monetaire Unie en onze Europese gemeenschappelijke munt, de Euro.

De omgeving van Maastricht

Maastricht bevindt zich in een van de mooiste regio’s van Nederland en daarom is er ook buiten de stad van alles te beleven. Wat dacht je van een dagtochtje naar het Belgische Luik, slechts een ruim half uur met de bus vanaf Maastricht? Of neem een kijkje bij het Drielandenpunt waar de grenzen tussen Nederland, België en Duitsland elkaar ontmoeten.


De service aan boord is afhankelijk van de beschikbaarheid