Als je deze website niet kunt openen, bel dan naar de +31 (0) 858 881 843 of gebruik de Google Assistent-app van FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Bus van en naar Nijmegen

Recente updates!

Vind alle actuele informatie over onze diensten en netwerk.

Lees meer
Hoogste veiligheidseisen Uiterst gekwalificeerde chauffeurs  Milieubewust reizen.

Veilig en milieuvriendelijk

Hoogste veiligheidseisen

Uiterst gekwalificeerde chauffeurs

Milieubewust reizen

Lees meer informatie
Directe luchthavenverbindingen van en naar Amsterdam Schiphol, Brussel Zaventem Airport en vele anderen!

NIEUW! Luchthaventransfers

Rechtstreeks van en naar luchthavens zoals Amsterdam Schiphol, Brussels Airport en vele andere!

Boek nu vanaf € 4,99!
Tickets boeken en opslaan  Halte-informatie  Exclusieve aanbiedingen

Download de FlixBus-app

Tickets boeken en opslaan

Informatie over haltes

Exclusieve aanbiedingen

Bekijk de app

Jouw bustijden voor Nijmegen

Vind een verbinding tussen
en
Aantal dagen selecteren
Vertrek
terug
Dagen Aantal overstappen Vertrek Reisduur Aankomst Vanaf
§§ getWeekdayString(connection.weekdays) §§ §§ connection.interconnection_transfers.length §§ §§ formatTimeFilter(connection.departure.timestamp, connection.departure.tz) §§ §§ formatDuration(connection.duration.hour, connection.duration.minutes) §§ §§ formatTimeFilter(connection.arrival.timestamp, connection.arrival.tz) §§ §§ connection.price > 0 ? formatPrice(connection.price) : 'Boek nu' §§
Reisduur: §§ connection.duration.hour §§:§§ connection.duration.minutes < 10 ? '0' + connection.duration.minutes : connection.duration.minutes §§
Overstaptijd: §§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour §§:§§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes §§
§§ stop.departure.timestamp + '000' | date :'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.station.name §§
over  
§§ viaStop.station.name §§ §§ viaStop.station.name §§,  ...,  §§ viaStop.station.name §§ ,
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date :'HH:mm': stop.arrival.tz §§ §§ stop.station.name §§
over
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date : 'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.departure.timestamp + '000' | date : 'HH:mm': stop.departure.tz §§
§§ stop.station.name §§

Geïnteresseerd in Nijmegen? Meer steden die bekendstaan om geschiedenis:

Goedkoop naar Nijmegen? Bereid je alvast voor!

Stadsaanzicht van Nijmegen

Algemene informatie over je busreis naar Nijmegen

Neem de bus naar Nijmegen: dit is een van de meest geliefde studentensteden van Nederland, en terecht! Hier word je namelijk direct ondergedompeld in de bruisende cultuur die deze stad te bieden heeft. De Gelderse nederzetting staat echter niet alleen bekend om haar studentenleven, maar ook om haar rijke geschiedenis, en wat dacht je van dat nationale evenement dat iedere zomer heel Nederland op zijn kop zet: de Nijmeegse Vierdaagse?

Goed om te weten is ook dat Nijmegen heel mooi op ons busnetwerk aangesloten is. Zo reis je vanuit deze stad direct met de bus naar Rotterdam, Groningen en Apeldoorn, of internationaal naar grote steden zoals Berlijn, München en Stuttgart.

Sint Stevenskerk in Nijmegen

Bezienswaardigheden in Nijmegen

Jouw bus naar Nijmegen brengt je direct naar Nijmegen CS, vanwaar je te voet zeer snel de ietwat oncharmante stationsbuurt verlaat en binnen de kortste keren de gezellige binnenstad binnenloopt. Hier vind je onder andere de oudste winkelstraat van Nederland – de Lange Hezelstraat – waar je nog veel middeleeuwse invloeden kunt zien. Vlakbij deze straat vind je ook de oorspronkelijk katholieke Sint Stevenskerk. Voor een mooi uitzicht over de Waal zoek je het Valkhof op, een klein park waar je nog overblijfselen van de oude Valkhofburcht kunt vinden.

Op een zonnige dag kun je lekker ontspannen aan de Waalkade, waar je veel leuke (eet)cafés met terrassen vindt. Met een biertje naar de voorbijvarende schepen kijken is absoluut geen slechte tijdsbesteding. Relaxed luieren in het Goffertpark is ook een echte aanrader. Voor een completer overzicht van wat er te zien is in deze stad raden we de pagina met bezienswaardigheden in Nijmegen van de gemeente zelf aan.

Straat in Nijmegen

Nijmegen: Cultuur & Geschiedenis

Nijmegen is met haar meer dan 2000 jaar mogelijk de oudste stad van Nederland, en vindt net als Maastricht haar wortels in het Romeinse rijk. De naam vloeit ook voort uit deze tijd: Novio-magus (nieuwe markt). In de Middeleeuwen ontplooide de stad zich als centrum van activiteit en ontving haar stadsrechten. De oorspronkelijk katholieke stad werd in deze tijd ook gereformeerd, volgens de overlevering één van de redenen waarom de zeer katholieke Spaanse koning zijn oog op Nederland liet vallen.

Doorheen haar geschiedenis is Nijmegen in Duitse, Spaanse en Franse handen geweest. Vooral de Duitse bezetting in de Tweede Wereldoorlog heeft haar sporen achtergelaten. Een bombardement op de binnenstad door de geallieerden in 1944 heeft het leven gekost aan honderden mensen en een groot gedeelte van de prachtige historische binnenstad verwoest.

Nachtleven in Nijmegen

Voor studenten en jouw busreis Nijmegen misschien wel het meest interessante: het nachtleven. Begin je avond met een leuke groepsactiviteit door een Escape Room te proberen. Ga vanaf daar verder naar Pannenkoekenrestaurant ‘t Hoogstraatje of Grand Café ‘t Weerzien voor een goede bodem. Zodra deze gelegd is, is er keuze te over. De leukste concerten woon je bij in Doornroosje en gezellig borrelen doe je in Belgisch biercafé Samson of Café de Mug, waar wij het huisbier zeer aanraden.

Wil je niet langer borrelen, dan zijn wat tips voor het latere gedeelte van de avond Drie Gezusters Nijmegen, The Basement en Malle Babbe. Hier feest je lekker door tot in de vroege uurtjes.

Wandelaars op de Waalbrug tijdens de Nijmeegse Vierdaagse

Goedkoop naar Nijmegen? Dit moet je nog weten!

De Nijmeegse Vierdaagse, gepaard met de Zomerfeesten is ieder jaar opnieuw een groot nationaal evenement. Heb je dit evenement nog niet eerder meegemaakt, grijp dan je kans want het is absoluut de moeite waard. Nijmegen is ook een echt roze stad. Weinig andere steden in Nederland doen zó veel aan acceptatie voor deze specifieke doelgroep.

Natuurgebied in de buurt van Nijmegen

De omgeving van Nijmegen

De omgeving van Nijmegen is een echte natuurschat! Het heuvelachtige landschap is vaak on-Nederlands, en daarom extra bijzonder. Lange wandelingen maak je door het Groesbeekse Bos, de Overasseltse en Hatertse Vennen, De Bruuk, de Duivelsberg en motte Mergelpe. In de omgeving van Nijmegen ontdek je natte graslanden, rivierduinen, schaapskudden, loofbossen en nog veel meer moois. Trek je wandelschoenen aan en kom met de bus naar Nijmegen!

Jouw bushalte in Nijmegen

Korte info over Nijmegen

Bustickets vanaf € 3,99
Bereikbare steden vanaf Nijmegen 49
Aantal bushaltes in Nijmegen 1
Land Nederland